Evb

Viktminskning piller kan hjälpa kraftigt överviktig

Viktminskning piller kan vara effektiva verktyg för patienter vars vikt äventyrar deras hälsa. Läs om varför.

Pop ett piller och gå ner i vikt? Det kan låta bra, men viktminskning piller är inte magiska kulor, och de är inte för alla. Gå ner i vikt är mer än ett kosmetiskt problem för allvarligt överviktiga och feta människor, det är en medicinsk nödvändighet.

Receptbelagda viktminskning läkemedel rekommenderas för personer som har en hel del vikt att förlora och som har medicinska tillstånd eller risker kopplade till fetma, såsom:

  • Diabetes
  • Högt blodtryck
  • Vissa former av cancer

Viktminskning piller: vem behöver dem för att kasta pounds?

Viktminskning piller bör förskrivas enbart för människor som är allvarligt överviktiga eller feta. För dem som har viktrelaterade medicinska komplikationer eller risker, såsom högt blodtryck eller diabetes, är receptbelagda viktminskning läkemedel rekommenderas för dem med ett body mass index (BMI) på 27 eller högre. Viktminskning recept kan också vara lämpligt för personer utan en tyngd-relaterad sjukdom eller medicinsk komplikation om deras BMI är 30 eller högre.

Viktminskning piller: hur de arbetar

De flesta viktminskning läkemedel verkar genom att övertyga människor om att de känner sig fullt mycket tidigare än de skulle ha gjort utan drogerna, säger Karen Cooper, DO, en bariatric läkare på Cleveland Clinic Bariatric och Metabolic Institute i Ohio.

Men det är inte magen dessa piller fungerar på, eftersom det inte är magen sagt att du är hungrig eller full, det är din hjärna. De kemikalier i hjärnan som kontrollerar aptit - serotonin, noradrenalin och dopamin - är vad dessa läkemedel, såsom sibutramin [Meridia] påverka.

Andra droger, som orlistat [Xenical], förändra kroppens förmåga att absorbera fett genom att blockera enzymet lipas. Lipas bryter normalt ner fett så att kroppen kan absorbera dem, men med orlistat, är fettet elimineras i kroppens avfall. Den säljs på recept och, i en lägre koncentration, över disk, och är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration för patienter så unga som 12 år.

Viktminskning piller: populära recept

Beträffande läkemedelsbehandling godkända för viktminskning, Dr Cooper säger, "Vår arsenal är ganska liten." Endast Xenical och Reductil är godkänt för långvarig användning.

FDA-godkända viktminskning läkemedel för kortvarig användning (upp till 12 veckor) är:

  • Dietylpropionhydroklorid (Tenuate)
  • Phentermine (Adipex-P, Obenix, Oby-Cap, Zantryl)
  • Fendimetrazin (Bontril PDM, Melfiat, Adipost)

Vid förskrivning en viktminskning medicinering, läkare också uppmuntra patienterna att utveckla goda motionsvanor och följa en hälsosam diet. Medan piller har visat sig effektiv, är dessa läkemedel inte gå till jobbet utan livsstilsförändringar, säger Cooper.

Även om de flesta patienter inte upplever allvarliga biverkningar vid användning av dessa läkemedel, måste läkarna patienter måste övervakas noggrant, kontrollera deras blodtryck, hjärtfrekvens, och deras allmänna hälsa ungefär var fjärde vecka.

Övervikt kommer inte billig. Prescription Diet hjälpmedel sällan täcks av försäkringar, och normalt kostar mellan 45€ och 95€ per månad.

Viktminskning piller: förlorare är vinnare

Naturligtvis viktminskning recept är populära - med läkare samt patienter - eftersom de arbetar.

"På lång sikt, om ett år eller så, [sibutramin] har visat sig minska vikten med cirka 15 procent", säger Cooper och tillägger att några av hennes patienter har ännu bättre resultat tar receptbelagda fentermin.

Eftersom fetma är kopplat till många allvarliga sjukdomar och sjukdomar, säger Cooper när hennes patienter börjar banta, "det är mycket motiverande för mig och för dem."