Evb

Varmt och kallt terapi för artrit ledvärk

Hur vet du när du ska använda varmt eller kallt terapi för led-och muskelvärk, och vad kan bidra till att göra dessa behandlingar fungerar mest effektivt?

Har en helg tennismatch lämnat dig stel och öm? Eller gjorde du resa på ett steg och bang ditt knä? När dessa och andra små värk och smärta i livet verkar, många människor nå för en värmedyna eller en kylklamp.

Naturligtvis kan du även använda dessa snabba, effektiva strategier för att lindra kronisk ledvärk av artrit - tricket är att veta om värme eller kyla är det bästa valet för att lindra din smärta.

Värme terapi för ledvärk

Efter en lång dag, kan blötläggning i en ångande dusch eller badkar, smuttar på en kopp varmt te, eller cozying upp i en varm morgonrock få dig att känna tröst och tröstad. Det finns en anledning till att du når till värme när du behöver lindring från smärta eller stress: Heat är avkopplande. Stiff, kan spända och ömma muskler vara avslappnad och lättad med lite värme, och leder som drabbats av artrit smärta är inte annorlunda. Inte bara slappna värme muskler, det stimulerar också blodflödet och förbättrar cirkulationen, hjälper ökar rörelseomfång, och minskar stelhet i ledvärk.

Kall terapi för ledvärk

När artrit smärta orsakar en känsla av sveda, svalka det med kallt - tillämpa en kylklamp eller ens en påse frysta grönsaker (lättare att linda runt ett område som ett knä) kan hjälpa till att bedöva områden som drabbats av ledvärk. Kall terapi kan minska inflammation, en viktig orsak till artrit ledsmärta och stelhet. Att placera en kall förpackning på en svullen led kan också hjälpa föra den tillbaka ner till storlek, vilket också kommer att minska ledvärk.

Konsten att använda varmt och kallt terapi

Varmt och kallt terapi har egna lämpliga användningsområden. Du ska aldrig hetta upp en fog som redan är varm, röd och irriterad, till exempel, inte heller ska du ansöka kall till en led som är stel och inte rör sig väl. Kom ihåg, hjälper värmen musklerna slappna av, kyla hjälper till att minimera inflammation och smärta.

Det är också viktigt att vara försiktig när man använder varmt och kallt terapi för att hantera artrit smärta, eller du kanske sluta med skador på huden från exponering för relativt extrema temperaturer.

Här är förslag på ett säkert sätt med hjälp av värme terapi enheter såsom en värmedyna, en värme-pack, en handduk indränkt i varmt vatten, varmt vatten blöt, eller en varmvattenflaska:

  • Se till att temperaturen är aldrig obehagligt högt, du vill inte sätta din hud i riskzonen för brännskador.
  • Placera en trasa eller handduk mellan huden och värmekällan för att förhindra brännskador.
  • Applicera inte värme till huden som skärs eller skadade på något sätt.
  • Aldrig värme under längre tid än 20 minuter åt gången.

Förslag på ett säkert sätt med hjälp av kylbehandling enheter såsom en kall pack, en påse frysta grönsaker, eller en påse med is:

  • Använd en trasa eller handduk mellan huden och den kalla källan för att förhindra irritation eller skada.
  • Undvik kall terapi om du har cirkulationsproblem.
  • Lämna aldrig kalla applikation på huden under längre tid än 20 minuter, och låt inte din hud att bli alltför kallt.
  • Om du märker att huden blir stel, blåsor, klarröd, eller fläckigt, ta bort den kalla källan omedelbart.

Efter användning av värme eller kyla på din ledvärk, alltid utvärdera din hud och leta efter tecken på skador som en förändring i färg, utslag eller blåsor.

Växla mellan varmt och kallt terapi kan erbjuda utmärkta artrit smärtlindring fördelar, så länge var och en används på rätt sätt.