Evb

Varför baby boomers behöver mer vitaminer

Människor som är 50 år eller äldre kanske inte får alla de vitaminer och mineraler de behöver för att hålla sig frisk, oavsett hur varierade och balanserade deras diet. Här är de tillägg som du behöver och varför.

Alla som har varit till vitamin gången på den lokala mataffären kommer inte bli förvånad att försäljningen av multivitaminer i Europa står för 5€ miljarder i årliga intäkter. Vad mer, var nästan hälften av alla kosttillskott köps av baby boomers.

Den stora förekomsten av multivitaminer, enskilda vitaminer och kosttillskott är nog att överväldiga alla konsumenter. Den goda nyheten är att det är enklare än du kanske tror. I själva verket borde de flesta baby boomers, en multivitamin och kanske några noga utvalda och läkare-godkända tillägg vara allt som behövs.

Vitaminer: vad är det bästa multivitamin?

När människor åldras deras kroppar genomgår en ironisk transformation. Äldre vuxna behöver i allmänhet färre kalorier och kan äta mindre, men samtidigt deras vitamin-och mineral öka på grund av mindre effektiv matsmältning, bland andra fysiologiska faktorer.

"För personer över 50, kan en daglig multivitamin tillskott ger alla mikronäringsämnen som de inte får i sitt dagliga matintag," säger Leticia Aliaga, RD, en dietist vid Montefiore Medical Center i Bronx, NY

Specifikt rekommenderar Aliaga en multivitamin som uppfyller följande Dietary intag (Dris) för vuxna 51-70 år gamla:

Kalcium: 1,200 mg
Magnesium: 320 mg för kvinnor och 420 mg för män
Zink: 12 mg för kvinnor och 15 mg för män
Folat: 400 mikrogram
B12: 2.4 mcg
Vitamin C: 60 mg (100 mg för människor som röker)
Vitamin D: 10 mcg
Vitamin E: 8 mg alfa-tokoferol ekvivalenter för kvinnor och 10 mg alfa-tokoferol motsvarigheter för män

Vitaminer: vad om enskilda kosttillskott?

Eftersom äldre människor är i riskzonen för osteoporos, är en individuell kalcium piller med D-vitamin också tillrådligt. "Kalcium är nummer ett, du behöver för att hänga på benet du har eftersom du inte kommer att få något mer," säger Susan B. Roberts, PhD, professor i nutrition och psykiatri vid Tufts University i Boston. Hon rekommenderar en 500 piller mg kalcium. Se till att ta kalcium vid en annan tidpunkt än din multivitamin, eftersom kalcium kan störa zink och järn absorptionen.

Andra enskilda vitaminer bör tas med försiktighet och helst godkännas av en läkare eller dietist. För mycket av en typ av vitamin kan påverka metabolismen och absorptionen av andra vitaminer.

Inte bara det, kan det vara farligt. "Fettlösliga vitaminerna A, D, E och K ansamlas i kroppen och bör aldrig tas i stora mängder", säger Rose Clifford, RD, en klinisk dietist inom Institutionen för farmaci tjänster vid Washington Hospital Center i Washington, DC "Många äldre människor tar warfarin (Waran), ett läkemedel som tunnar ut blodet, och stora mängder av vitamin K kan störa detta. Kontrollera alltid med din farmaceut eller läs drogen etiketten på läkemedel för att kontrollera om näringsämnen och läkemedelsinteraktioner. "

Vitaminer: hur man väljer?

"Alla multivitamin-och mineraltillskott är väsentligen desamma, och dyrare inte nödvändigtvis ge någon fördel utöver den av en generisk produkt", säger Nancy Rodriguez, PhD, RD, professor i avdelningen av näringsrika vetenskaper vid universitetet av Connecticut i Storrs.

Kontrollera utgångsdatum och leta efter Europa farmakopén (USP) tätning. Food and Drug Administration reglerar inte kosttillskott, men USP Seal garanterar tillägget faktiskt innehåller vad som anges på etiketten.

Och köparen akta: Om något låter för bra för att vara sant, är det förmodligen det. "Kosttillskott inte botar sjukdomar" om du inte har en diagnostiserad vitamin eller mineral brist, säger Clifford, "så om ett tillägg hävdar att man kan bota en sjukdom som cancer, hjärtsjukdomar, eller matsmältningsproblem, vara försiktig." Ditto för "minne förbättring "tillskott, det finns inga kliniska studier att backa upp detta påstående.

Ytterst, medan en multivitamin och ett kalciumtillskott kan vara användare tillägg, det finns ingen magisk blandning som kan ersätta en hälsosam diet av färsk frukt och grönsaker, fullkorn, och magert protein.