Evb

Vägen tillbaka till god näring

Näring terapi eller rådgivning är kärnan av ätstörning behandling.

Ätstörningsbehandling team består typiskt av flera proffs, däribland en läkare, en psykoterapeut och en dietist eller nutritionist som ger näring terapi eller ätstörningar rådgivning. Det är dietist eller nutritionist som arbetar med patienter för att hjälpa dem att lära sig, eller på nytt anta, sunda matvanor.

Kostrådgivning syftar till att hjälpa patienterna ändrar sin inställning till att äta så maten blir bara en del av deras liv, i stället för den överväldigande delen av det. "Mat har blivit den viktigaste frågan i deras liv, och de tycker om det 24/7", säger dietist Vicki Resnick, MS, RD, som råder patienter vid Äta Management Center i Cleveland, Ohio.

Nutritionsbehandling: utöver grundläggande utbildning

Ätstörningar är allvarliga sjukdomar med betydande dödlighet. "Utmaningen [av ätstörning rådgivning] är, nr 1, för att hålla dem vid liv, och nr 2, att återlämna dem till hälsa," Resnick säger.

Kostrådgivning handlar inte om att berätta en patient som en biff har detta många gram fett, eller att en glass har detta många kalorier - patienterna förmodligen redan vet detta. I själva verket, de flesta ätstörningar klienter har en massa "lärobok typ" kunskap om mat. En dietist ger ätstörning behandling syftar till att förstå en kunds känslor om mat. "Utbilda dem om matgrupper och kalorier kommer inte att hjälpa," säger Resnick. "De har alla dessa siffror i huvudet så långt gram fett i en produkt, gram kolhydrater. Vad de egentligen söker är någon att berätta för dem hur de kan vara säkra [med mat] -. Och säker är en mycket personlig målsättning "

Kostrådgivning hjälper också människor med ätstörningar att hantera livsstilsval, som att äta i sociala situationer. Att gå till en kompis för middag eller äta i en restaurang kan vara överväldigande för anorektiker som kan känna press att äta "rädsla livsmedel." Likaså "ett stort problem för bulimiker är att vara okej med att vara ensam efter en måltid och inte rensning ", säger Resnick.

Nutrition terapi: i skyttegravarna

En nutritionterapi leverantören behöver en hel del tålamod. En ätstörning är en komplex sjukdom, inte olikt alkoholism eller andra missbruk, och utvecklingen kan vara långsam. "Jag måste jobba väldigt individuellt med patienter. Jag arbetar väldigt långsamt för att vinna deras förtroende, så första gången jag ser dem att de inte kan förändra något ", säger Resnick.

Att få en patients förtroende när man diskuterar mat är ett kritiskt första steg. Resnick börjar diskussionen genom att säga till en patient, "Säg mig vad du kan äta nu, berätta vad du håller nere, och vad du tror att du kan göra för att förbättra din hälsa?"

Innan hon kan försöka hjälpa en klient återgång till hälsa, säger Resnick hon måste ta reda på vad de tycker är en "säker" mat. "Jag arbetar för att expandera vad jag kallar deras" äta ordförråd. " Om de bara känner sig trygga att äta Melba toast och dricka te, jag försöker få dem att expandera till ytterligare mat, "Resnick säger. Därifrån kan hon och kunden flyttar till diskutera livsstilsval, inklusive sociala äta situationer och motion.

Nutritionsbehandling: nutritionist som gruppmedlem

Resnick, som har gett ätstörning behandling till kunder i mer än 20 år, arbetar som medlem i en vårdteamet. Efter att ha sett patienten, kommer hon möter ofta med andra gruppmedlemmar, som också ser patienten individuellt, för att samordna behandlingen och diskutera framsteg och planer.

"Att arbeta med en dietist frigör terapeuten," så att han eller hon inte har att göra med matintag på en dag-till-dag basis, säger Resnick. "Jag är verkligen behandlar symptomen av problemet och terapeuten är att hantera sjukdomen och orsakerna till själva sjukdomen."