Evb

Vad är några vanliga hoarder drag?

OCD och Hamstring: Experterna Väg I

Hoarders använder sina objekt som en barriär till känslor, familj och vänner. Experterna diskuterar andra villkor som följer hamstring.

Dagligt hälsa: Förutom att leva mitt skräp och tvångsmässigt samla in eller spara objekt, gör hamstrare delar inga andra gemensamma egenskaper?

Debbie Stanley, LLPC, NCC, CPO-CD ( debbiestanley.com )

Enligt min erfarenhet, är en historia av trauma mycket vanligt. Det kan ha varit en skrämmande incident, t.ex. en misshandel eller inbrott, eller det kan ha varit en längre tid där personen kände sig maktlösa och osäkra. Ofta kunden kan identifiera en utlösande händelse varefter hamstring började, plus ett antal efterföljande händelser som förstärkte hamstring och skaffa framöver. Tyvärr, är en annan mycket vanlig co-förekomst skada relationer: The hamstra blir en bokstavlig barrikad till personens närmaste familj och vänner.

Marilyn Tomfohrde ( newlifeorganizing.com )

Mina klienter kämpar ofta med beslutsfattande, utmaningar med att kategorisera och organisera, undvikande, överväldiga, ångest, vad de uppfattar som ett dåligt minne, har en starkare än genomsnittet känslomässiga anknytning till objekt, en känsla av ansvar för varor eller information, och en rädsla av "förlora informationen" eller "förlora minnet." ADD / ADHD och depression är vanliga komorbida kämpar för mina klienter. Ofta har de lärt sig att förvärva föremål ger dem en tillfällig "hög" som hindrar dem från att behöva handskas med smärtsamma känslor. Således kan det förvärvande vanan vara mycket svårt att bryta.

Lori Watson, RN ( 2organize.net )

I huvudsak hamstrare har ersatt sina relationer med människor (deras make, barn, andra familjemedlemmar och vänner) med en relation med sina ägodelar eller deras djur. Det är en psykisk hälsa sjukdom som kräver behandling för att den person som lider av hamstring att återgå till en hälsosammare livsstil. För människor som lider med hamstring, är behandlingen mest framgångsrika när ett lagarbete används (psykiater / psykolog och professionell arrangör som alla är specialiserade på att arbeta med människor som lider med hamstring) och behandling inkluderar beteende modifiering och eventuellt mediciner. Detta är ett tillstånd som kräver långvarig behandling. Nästan alltid, kommer människor som lider av hamstring har även andra allvarliga psykiska och fysiska hälsoproblem, t.ex. depression, som behöver åtgärdas utöver hamstringsbeteende.