Evb

Tattoo bläck: allergisk reaktion varningar

Tattoo allergier ta många former, beroende på tatuering bläck ingrediensen orsakar problemet. Dessa är de tecken att leta efter.

Det finns flera risker att tänka på innan du utsätter huden för en tatuering nål, inte minst som är möjligheten för infektion av virus som hepatit och HIV. Men även om du väljer en säker tatuering studio och tatuerare använder en steril nål, du är inte ute ur skogen. Tatueringen bläck kan potentiellt orsaka en allergisk reaktion. En tatuering allergi kan leda till svullnad, irritation, utslag, eller någon annan hud abnormitet vid eller runt platsen för tatueringen.

Vad orsakar en tatuering allergi?

Tattoo bläck innehåller flera ingredienser och kemikalier, och du kan vara allergisk mot någon av dem. Ämnen som järnoxid, kvicksilver sulfid, järnklorid hydrat, aluminium och mangan är bara några av de ingredienser som kan ingå i bläcket, beroende på färg. En allergi mot något av dessa ämnen kan orsaka en allergisk reaktion när du får bläck i huden. Red Tattoo Ink är den vanligaste orsaken till tatuering allergiska reaktioner, men alla färger kan vara att skylla.

Typer av tatuering allergisk reaktion

En tatuering allergi kan ta ett antal olika former:

 • Akut inflammatorisk allergisk reaktion Många människor som får tatueringar erfarenhet vad som kallas en akut inflammatorisk reaktion -. Huden blir röd, lätt svullen och irriterad på platsen för tatueringen. Detta inträffar på grund av den irritation som orsakas av tatuering nålen och tatuering bläck. Det är inte seriöst, och vanligtvis avtar inom ungefär två eller tre veckor.
 • Ljuskänslighet. Tatueringar som är utsatta för solen kan orsaka en allergisk reaktion, i synnerhet de som innehåller gul tatuering bläck. Gult och några röda pigment innehåller kadmium svavelväte, vilket kan orsaka en allergisk reaktion när de utsätts för solen.
 • Dermatit Några av de vanligaste tatuering allergier inkludera typer av eksem -. Fotoallergisk och allergiskt kontakteksem. Oftast är dessa typer av allergiska reaktioner orsakade av kvicksilver svavelväte, som finns i rött tatuering bläck.
 • Lichenoida allergisk reaktion. Detta är ovanligt, men är oftast relaterade till röd tatuering bläck, och kännetecknas av små knölar som visas runt röda bläck områden.
 • . Pseudolymphomatous allergisk reaktion orsakad av känslighet för ett ämne i tatuering bläck, detta är en fördröjd reaktion - det inträffar inte direkt efter att få tatueringen. Red Tattoo Ink är oftast att skylla, men det kan resultera från blått och grönt också.
 • Granulom. Dessa är små knölar som kan förekomma som en följd av en allergisk reaktion. Red Tattoo Ink är oftast den skyldige, men lila, grön eller blå tatuering bläck kan också orsaka dessa gupp att bilda runt platsen för tatueringen.

Tecken på en allergisk reaktion

Tecknen varierar beroende på vilken typ av allergisk reaktion och ingrediens i tatuering bläck som orsakar det. Vanliga tecken på en allergisk reaktion mot en tatuering inkluderar:

 • Svullnad
 • Rodnad
 • Utslag eller stötar
 • Flagnande
 • Scaly utseende
 • Lila eller röda knölar runt tatueringen

Vad gör du om du får en allergisk reaktion

Om du ser tecken på en allergisk reaktion mot tatuering bläck, försök inte att ta hand om problemet själv eller vänta på att försvinna. Se din läkare eller hudläkare och få en diagnos. Din läkare kommer att behöva se hur allvarlig reaktionen är, och bestämma den bästa behandlingen. Till exempel, om det finns en infektion, kommer han behöva ordinera ett antibiotikum.

I vissa fall kan tatuering behöva avlägsnas för att behandla den allergiska reaktionen. Försök inte ta bort en tatuering själv - tatuering borttagning kräver medicinska ingrepp, vanligen med en hud laser.