Evb

Ta en daglig multivitamin

Även om vi lever i överflödets land - och för det mesta överäta - det finns vissa kritiska vitaminer som européer tenderar att vara kort på, särskilt kvinnor. Dessa inkluderar kalcium, folsyra, järn och vitamin D. Trots att försöka äta bra, kan vi inte få alla de näringsämnen vi behöver, så ta en daglig multivitamin är en bra idé. Svårare än beslut om att ta en multivitamin, men är som en att ta. Hur gör ni det beslutet? Det kan vara svårt, med tanke på gångarna av val som vi står inför i dag. Här är några riktlinjer som hjälper dig att hitta en bra multivitamin som ger dig det skyddsnät du letar efter:
Den ena komplettera alla behöver


Välj en pålitlig tillverkare. Leta efter USP stämpel på etiketten. Europa farmakopén är en volontär-baserad, icke-vinstdrivande organisation som testar kosttillskott - om tillverkaren begär det och betalar för det - för att kontrollera att de piller innehåller vad etiketten säger att de gör. USP fungerar som en kvalitetskontroll på ingredienserna.

. Akta dig för ihåliga löften Gör inte val utifrån kraven på etiketten - ord som "Energy Pak," "prestationshöjande" och "Stress Control" har ingen vetenskap att backa upp dem.

Sök efter en vitamin med de flesta av dina dagliga behov Leta efter en vitamin med 100 procent av det dagliga värdet för följande vitaminer:. Vitaminerna A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6, B12, C, D, E och folsyra.

Ta kalcium separat. Eftersom kalcium är skrymmande, kan du inte få den dagliga värde i en enda tablett eller kapsel. Ta ett kalciumtillskott om du inte får tillräckligt från din kost istället för att försöka kompensera det med två eller flera multivitaminer dagligen

Se upp för saknade ingredienser Några multivitaminer är kort på vissa vitaminer och mineraler -. Kolla efter märken med åtminstone en del av det dagliga värdet mängden krom, selen, zink och vitamin K. Notera dock, om du tar blodförtunnande medel, vitamin K skulle kunna vara ett problem (vilket är varför många multivitaminer inte innehåller vitamin K), fråga din läkare om du kan ta det och hur mycket är optimalt för dig.

Kom ihåg att mer är inte bättre För mycket av det goda kan orsaka skada:. Höga halter av vitaminer i kosttillskott plus vad du får i mat kan sätta dig över den säkra gränsen. Det finns flera vitaminer som du kan gå överbord på: vitamin A, vitamin B6, vitamin E, järn, magnesium, fosfor och zink. Akta dig för mega-belopp - flera gånger längre än den dagliga värde - i kosttillskott.

Ta din ålder och kön beaktas. Mängden järn du behöver beror på båda. Män och postmenopausala kvinnor behöver endast cirka 8 mg per dag, medan premenopausala kvinnor (som fortfarande har mens) behöver 18 mg per dag. Att gå med en av de åldersgränser formler - under eller över 50 - är en bra idé.


Varför baby boomers behöver mer vitaminer


Slutligen, inte förvänta sig en multivitamin för att vara ett mirakel piller. Din dagliga kosten bör vara den huvudsakliga källan till dina näringsämnen, inklusive vitaminer och mineraler. Var noga med att äta en hälsosam diet av mycket frukt, grönsaker, baljväxter, fullkorn, magert protein, magra mejeriprodukter, och bra fetter (t.ex. de som finns i olivolja, nötter och kallt vatten fisk som lax och tonfisk).