Evb

Som fungerar för viktminskning - kost eller motion?

Hellre än att välja mellan att räkna kalorier och svettas på gymmet, tänk på kost och motion som en dynamisk duo som kommer att hjälpa dig att nå din viktminskning mål.

När det kommer till viktminskning, skulle människor som hatar att utöva försöker snarare att förlora pounds genom att begränsa mängden eller typer av livsmedel de äter. Andra skulle hellre på gymmet oftare att bränna extra kalorier utan att gå på en styv diet.

Även om det är möjligt att nå någon framgång viktminskning genom att välja att antingen kost eller motion, är det bästa sättet att gå ner i vikt gör en kombination av båda.


Relaterat: gör toning skor verkligen finslipa flab?


"För att minska kroppsvikten, måste en kalori underskott skapas", säger Joseph T. Ciccolo, PhD, biträdande professor i gemenskap hälsa vid Brown Medical School och en forskarassistent vid The Miriam Hospital, både i Providence, RI Med andra ord, att gå ner i vikt, måste du bränna mer kalorier än du förbrukar. Detta kan åstadkommas genom att utöva mer, äta mindre, eller helst, båda.

Kost eller motion: Varför du behöver motion

Gå ner i vikt är mer än att bara klippa ut kalorier. Utan motion att bevara och bygga muskler, kan en del av den viktminskning du ser på skalan vara från att förlora muskler i stället för fett. "Vem som helst med ett fokus på kroppsvikt är av märket", säger Ciccolo. "Vad folk bör vara oroliga är deras kroppssammansättning - andelen kroppsfett."

Viktminskning från enbart kosten har också en låg långsiktig framgång. I en studie, återfick mer än 90 procent av människor som var överviktiga och förlorade kroppsfett genom enbart diet det inom två år.


Relaterat: tio sätt att skära 100 kalorier


Även om du har kanske hört att motion ökar aptiten, motverkar fördelarna med att arbeta ut, är detta inte nödvändigtvis sant - och bör inte vara en anledning att hoppa över gymmet. "Medan ett energiunderskott kan öka aptiten, gör dessa förändringar inte nödvändigtvis alltid stämmer med känslan av att vara hungrig", säger Ciccolo. Om du något öka ditt kaloriintag, tänk på att när du bygger muskler, din kropp också bränner några kalorier på en daglig basis.

Kost eller motion: Varför du behöver kost

Motion är inte svaret heller. Många dieters överskatta mängden kalorier bränns genom att arbeta ut och falla i fällan att tro att eftersom de utnyttjas, kan de äta mer. Även motion är avgörande för många hälsoskäl, netto används kalorier är mindre än du kanske tror. Ett 150-pound person som går två miles i 30 minuter bränner bara 150 kalorier. Som en jämförelse kan nämnas, är ett genomsnitt sex-tums bagel 350 kalorier.

"Om du tränar men äter fler kalorier än vanligt, kommer ingen underskott skapas och din vikt kommer sannolikt förbli densamma eller till och med ökar," säger Ciccolo.

Ytterst handlar det inte kost eller motion, men kost och motion som gör bäst när man försöker gå ner i vikt. Och när du har förlorat vikt, hålla upp din träning ansträngningar. "När det gäller vikt underhåll, är forskningen mycket tydligt att motion är avgörande för att upprätthålla en hälsosam mängd muskelmassa och lågt kroppsfett som vi ålder," säger Ciccolo.

Håll också koll på ny forskning. Tidigare studier har visat motstridiga resultat om huruvida bantning eller motion är bättre för viktminskning. Några nya uppgifter tyder också på att män och kvinnor kan reagera olika på olika viktminskning strategier. Framtida studier kan erbjuda ännu mer insikt om huruvida kost eller motion är bättre på att hjälpa människor kasta dem extra pounds. Tills dess, håll träna och räkna kalorier.