Evb

Rätt stol hjälper dig att undvika smärta i nedre ryggen

Lär dig funktioner för att leta efter i en back-vänlig stol och hur man justerar den för att förhindra smärta i nedre ryggen.

Tänk på alla timmar på en dag som du spenderar sittande, hemma och på jobbet. För de flesta människor, tillägger att upp till en hel del tid, och smärta i nedre ryggen är oundvikligt om du tillbringa hela den tiden sitter i en stol som inte riktigt stödja dig.

Välja rätt stol är avgörande för att undvika smärta i nedre ryggen. När du har valt den perfekta stolen, måste du justera den för att kontrollera att den passar dig perfekt, bevara den naturliga S-krökning av ryggraden och minska kroppens naturliga tendens att sloka. Dessa justeringar är avgörande för att avvärja smärta i nedre ryggen.


Ha en back problem? Hitta en kiropraktor eller ortopedisk specialist.

"Det viktigaste är att ha svankstöd, och att sitta upprätt snarare än slouched över," säger Nick Shamie, MD, docent i ryggkirurgi vid UCLA School of Medicine, chef för spinal deformitet kirurgi vid Santa Monica-UCLA Medical Center och Ortopediska Sjukhuset, och en talesman för European Academy of ortopediska kirurger. "Sjunka ihop sätter ökat tryck på nedre delen av ryggen och så småningom kan orsaka spinal disk försämring. "

Att hitta den perfekta stolen för korsryggen

Här finns särskilda funktioner för att titta efter när du köper en stol som kommer att minska risken för smärta i nedre ryggen:

  • Stolfot. Välj en stark, fem-legged bas för att minimera risken för att välta. Basen ska vara på hjul, så att du kan scoot runt och begränsa muskelbristning och trötthet i samband med att skjuta, nå, och böjning.
  • Sätesskålen. Pannan bör ha en viss dämpning utan att vara alltför mjuk, säger Dr Shamie. Den bör innehålla en rundad "vattenfall" framkant som sluttar svagt ner. Se till att få en stol som tillåter höjden av sätesplattan som ska justeras. Lutningsjustering är också en värdefull egenskap.
  • Ryggstöd. Svankstödet levereras av en bra rygg är en av dina bästa verktygen för att undvika smärta i nedre ryggen. Ryggstödet ska innehålla en passiv kurva och vara höj-och sänkbara, så det passar in i korsryggen. Ryggstödet ska också kunna gå framåt och bakåt så att korta och långa personer kommer att kunna sitta bekvämt, och vinkeln bör vara justerbar.
  • Armstöd. De bör vara minst två inches bred för att ge rätt stöd och gjord av mjukt material för att minska irritation på nerver och blodkärl i underarmen. Välj armstöd som är justerbara i höjd och bredd.

Justera bort nedre ryggsmärtor

Du kommer att märka att nästan alla säteskomponenterna kommer med olika anpassningsmekanismer. För att avvärja smärta i nedre ryggen, måste du justera sätet för att passa din specifika form. För att göra detta måste du:

  • Höj eller sänk sätet pannan tills hela fotsulan vilar på golvet, med baksidan av knät något högre än sitsen. Detta förhindrar slouching som leder till lägre ryggsmärtor.
  • Flytta ryggstödet upp eller ner tills svankstöd sitter ordentligt i korsryggen. Detta kommer att stödja din nedre ryggen och hålla den fri från smärta.
  • Justera ryggstödet framåt eller bakåt tills det finns en knytnävsstora klyftan mellan baksidan av knäna och framför sitsen. Detta minskar trycket på baksidan av låren
  • Ställ in armstöden så att de ger stöd för armarna, men är fortfarande tillräckligt låg för att hålla axlarna avslappnade. Armstöden bör vara tillräckligt nära för att stödja dina underarmar samtidigt hålla överarmarna nära kroppen.