Evb

Planerar en hjärt-hälsosam semester

Några avancerad planering kan bidra till att du får vara beredd att hantera din hjärtsjukdom medan hemifrån

Komma bort är bra för dig. Det kan bidra till att minska din stress och ger ett välkommet avbrott från en tätt packad schema, två saker som kan ta en vägtull på hälsan hos ditt hjärta. Men innan du slår den öppna vägen eller på väg till flygplatsen, är det bäst att ta tillståndet i ditt hjärta i beaktande vid planeringen av din resa. Att hålla följande i åtanke kommer att bidra till att du kommer att njuta av din semester samt beredas i nödfall.


Orolig för din hjärthälsa? Hitta en hjärtspecialist i ditt område.

Välj en hjärt-hälsosam destination
Innan du väljer var du vill gå, överväga ditt hjärtas nuvarande skick. Även om det finns många typer av hjärtproblem, i allmänhet, personer med hjärtsjukdomar ska kunna gå 100 meter och klättra 12 steg innan en lång flygresa. "Så, se till att du kolla med din läkare innan du bokar en flygresa," säger Steven L. Almany, MD, en Michigan kardiolog vid Beaumont Hospital i förort till Detroit.

"Personer med allvarlig hjärtsjukdom, särskilt personer med hjärtsvikt, även bör överväga klimatet och höjden av den plats de ska resa till," Dr Almany tillägger. "Hjärtat förhållandena påverkas av höjd, liksom av varma fuktiga förhållanden och kallt väder."

Om du återhämtar sig från en hjärtattack eller hjärta händelse, läkarna säger att du kanske vill hålla sig nära hemmet. "Jag rekommenderar inte reser ut av staten för de första månaderna efter en hjärtinfarkt", säger kardiolog Michael D. Ozner, MD, FACC, medicinsk direktör för Center of förebyggande och välbefinnande hos Baptist Health South Florida och kardiovaskulär prevention institutet South Florida. Dr Ozner föreslår också semestrande nära en nivå II trauma center "utifall en andra hjärt-händelse."

Almany instämmer: "jag ofta rekommenderar mina patienter att ta en semester i närheten", säger han. "De flesta människor har ett vackert hotell mindre än en timme från där de bor, så jag föreslår att de har en" semester sinnestillstånd "utan att gå alltför långt från sin läkare eller sjukhus under de första fyra eller så månader efter en hjärtinfarkt."

Fritidshus förberedelse tips för personer med hjärtsjukdom
Visst, din tandborste och deodorant är viktiga. Men följande lista hjärtvänlig måsten alla förtjänar en utmärkt plats i ditt handbagage, alltför. Du vill inte riskera dem vilse eller försenas med att komma till dig i det incheckade bagaget:

  • Alla receptbelagda läkemedel. Detta är särskilt viktigt när du reser utomlands eftersom många läkemedel inte har utländska motsvarigheter, eller de kan säljas under olika namn. Även om du bor i Europa, är läkare i allmänhet endast tillstånd att förskriva läkemedel i den stat där de övar. Håll också dina recept i sin originalförpackning från apoteket så att du inte kommer att ha några problem vid flygplatsens säkerhetskontroll.
  • En lista över alla mediciner och doseringar. Om du förlorar en eller två eller behöver läkarvård, kommer detta komma till hands.
  • . Din läkare kontaktuppgifter Håll ett visitkort med dig - eller, ännu bättre, program hans namn och kontor nummer i din mobiltelefon - så en akutläkare kan få dina poster och ställa frågor om din hälsa.
  • En sammanfattning av din medicinska / hjärt historia. Innehålla resultaten av eventuella nya stresstester, echocardiograms, hjärt kateterisering, bypass operationer, etc.
  • En kopia av din senaste ekg. Vid en hjärt nödsituation, kommer läkarna vill jämföra din sista elektrokardiogram (EKG) med den som de just fått.

Efter dessa enkla förslag kan också hjälpa dig att minska din stress. Du kommer att må bättre att veta att du är förberedd med sådan nyttig information bör en medicinsk nödsituation uppstår medan du är borta från hemmet.