Evb

Övning Narkotikamissbruk - hälsosam vana eller besatthet?

Motion är en bra sak, men tränar för mycket kan orsaka allvarliga fysiska och emotionella problem.

God fysisk kondition inte bara hända - det kräver ett engagemang för motion och aktivitet. Men när den går för långt?

Om du organiserar ditt liv runt din träning rutin, hemsöka över träningen till dina vänner och familj, och känner lyckligast när du bryter en svett, kan ditt engagemang att utöva ha förvandlats till ett beroende. I själva verket kan cirka 10 procent av högpresterande löpare och kroppsbyggare vara beroende av deras arbete av kärlek.

Vilken övning missbruk ser ut

Missbruk markeras av några vanliga tecken, några av som kan utökas att utöva:

  • Abstinenssymtom, såsom ovanligt irritabilitet, när man inte kan bedriva sådan verksamhet
  • Tolerans, vilket innebär att du behöver ökande mängder av ämnet eller beteende över tid
  • Betydande konflikter i ditt liv, som saknade arbete eller undvika andra ansvarsområden, som orsakas av tvånget att engagera sig i den beroendeframkallande beteende

Engagerade, icke-addicted fitness entusiaster se motion som en viktig del av deras liv - men inte det centrala eller viktigaste delen. Någon med ett beroende att utöva är sannolikt att uppleva fysiska, ekonomiska och sociala problem som en följd av beteendet, medan en engagerad motionär inte kommer att utöva till den punkt där det stör aspekter av hans eller hennes liv.

Är motion en positiv missbruk?

Vissa forskare har kallat ett beroende att utöva ett "positivt beroende" eftersom det oftast bidrar till kondition, snarare än andra beroenden såsom drickande, droger, hasardspel, och rökning. Motion missbrukare, till exempel, röker mindre än andra grupper av människor.

De flesta människor mår bra när de tränar, och anledningarna är många. Motion har visat sig sänka nivåerna av kortisol, som reglerar stressreaktioner, samtidigt som man ökar nivåerna av endorfiner och andra signalsubstanser som gör att människor mår bättre. Motion kan också hjälpa till att förbättra sömnvanor och eliminering, samtidigt som det hjälper att förebygga sjukdomar och andra hälsoproblem. Det lindrar också symptom på depression och ångest.

Over-träning kan orsaka känslomässiga och fysiska skador

Men som alltid med alla missbruk, orsakar besatt beteende typiskt missbrukare att dra sig ur relationer eller relationer skador. Dessutom, även om övning ger många positiva effekter, kan ett beroende att utöva vara skadligt för kondition.

Fysikaliska faror motion missbruk som är skadligt för ditt välbefinnande såsom:

  • Risken för uttorkning
  • En ökad tendens att lida av sömnlöshet
  • Idrottsskador såsom benskydd spjälor, brutna ben, brosk och ligament skador
  • En ökad risk för menstruation avvikelser hos kvinnor

Hur utvecklas ett beroende att utöva?

Flera faktorer kan bidra till att utöva beroende. Beroendet kan drivas av en ätstörning, låg självkänsla, eller förvrängd kroppsuppfattning. Tvångsmässigt motionsvanor finns ofta i människor som har anorexi och bulimi. Vissa människor kan längta efter den känsla de får av långvarig rytmisk övning, som kan aktivera kroppens centrala opioida system och reglera stress reaktioner i kroppen.

Ironiskt nog, kan utöva också ge terapeutiska fördelar vid behandling av missbruk, depression och anorexia nervosa - allt beror på mängden.

Summan av kardemumman? Om din träning rutin orsakar mer frustration i ditt liv än vad det gör positiva fitness fördelar, överväga att tala med din läkare eller anpassa din träning vanor att utvärdera potentiellt beroendeframkallande beteende.