Evb

Övervakning blodsocker med typ 2-diabetes

Testa blodsockernivån är en daglig ritual för personer med typ 2-diabetes.

Personer med typ 2-diabetes behöver veta, på daglig basis, hur väl de gör med mediciner, kost och livsstilsförändringar.

Kathy Honick, RN, CDE, en diabetes utbildare vid Barnes Jewish Hospital i St Louis, förklarar att inte bara vanligt blodsocker testning berätta för dig om du mår bra, kan det "identifiera ett mönster av toppar och dalar, som får vara utom räckhåll, "om dina nivåer är inte välkontrollerade.

Typ 2 diabetes: när och hur man kontrollerar blodsockret

Vanligtvis sker testning före måltider, speciellt innan frukost, men din läkare kommer att berätta vad som är bäst för din situation. Du kan testa efter måltider eller på kvällen för att kontrollera om låga blodsockernivåer innan du somnar. Din läkare kommer att berätta för dig vilka nummer du behöver vara oroliga och när du ska ta kontakt för mer behandling eller rådgivning.

Om din medicinska team har beslutat att det är okej för dig att minska antalet gånger du testa varje dag, är det viktigt att du först återuppta kontrollen oftare om du är sjuk eller din kropp är särskilt betonas. Honick säger personer med diabetes bör övervaka sina blodsockernivåer minst fyra gånger per dag när de är sjuka och borde rapportera resultaten till sin läkare.

För att testa ditt blodsocker, måste du tvätta först händerna med tvål och varmt vatten, och torka dem ordentligt. Då kommer du sticka fingret med hjälp av en liten apparat som kallas en lansett - bara en droppe eller två av blod behövs för testet. Efter att sätta blodet på en testremsa, infogar du remsan i en liten maskin eller läsare, en så kallad glukometer. Den glukometer talar om hur mycket socker det upptäcker i ditt blod.

Typ 2-diabetes: att få en glukometer

Det finns många typer av glucometers att välja mellan - i själva verket kan besluta om en vara överväldigande. Men, det finns sätt att hjälpa dig att göra det.

Till exempel, diabetes utbildare eller sjuksköterskor på diabetesmottagningar har glucometers att de är mest bekanta med och kan rekommendera. Andra gånger kan företagen ha kampanjer och ger bort gratis monitorer så att du får prova sin produkt.

Phoebe en legitimerad sjuksköterska i Baltimore som har haft typ 2-diabetes under några år, säger att hon inte har någon preferens och har provat många olika glucometers. "Jag använder vad min läkare ger mig när jag går för min årliga kontroll - det är gratis!"

Oavsett vilken typ av system du använder, är en loggbok ett viktigt verktyg. Du bör använda en loggbok för att spela in dina blodsockerläsningar enligt de tider på dagen du checkar ut dem. Du kan använda en liten anteckningsbok, eller spåra dina nummer på nätet. Oavsett vilken metod du väljer, se till att ta den bärbara datorn eller en utskrift av online-diagrammet med dig till dina läkarbesök. Din läkare eller sjuksköterska kan titta på den för att kolla efter mönster eller problem.

Typ 2 diabetes: betyder blodsocker testning ont?

Medan prickning fingret är inte smärtfri i början, betyder det blivit lättare eftersom fingrarna blir van vid det. Och övervakningssystemen har förbättrats kraftigt under åren, kräver mindre blod så att det minsta av nålstick kommer ofta göra jobbet.

Honick säger nyare maskiner anspråk på att vara mer praktiskt och bekvämt, eftersom de inte kräver att du dra blod från fingertopparna, men hon varnar, "Det rekommenderas att det snabbaste och säkraste sättet att utföra övervakningen blodsockret är med ett finger stick - särskilt vid övervakning för episoder av lågt blodsocker. "

Phoebe går, hon har dragit blod från hennes underarm. Hon förklarar, "Det enda jag kan säga är att när underarmen är en mycket" trevligare "ställe att kolla, jag känner att det är inte lika exakt - mitt blodsocker avläsningar är alltid 10 poäng bort så jag använder mina fingrar.. "

Över tiden, bör du bli mer bekväm med att utföra denna viktiga och kritiska delen av dagliga diabetesvården.