Evb

Ny utveckling inom diabetesvården

Nya diabetesläkemedel och sätt att leverera dem vid horisonten. Studier visar också vilken vård strategier är bäst för personer med diabetes.

Nästan 26 miljoner människor i Europa har diabetes, och detta antal är på uppgång. Under 2010 var cirka 1,9 miljoner människor äldre än 20 nydiagnostiserade med diabetes. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, om den nuvarande trenden fortsätter, år 2050 en av tre européer kommer att få diabetes.

Forskare aktivt studerar diabetes och arbetar på nya behandlingar. "Vi ständigt letar efter nya läkemedel som gör det insulin kroppen producerar mer effektiva eller som orsakar att kroppen producerar mindre överdriven glukos," säger Andrew J. Drexler, MD, professor i medicin vid David Geffen School of Medicine vid UCLA och chef för UCLA Gonda Diabetes Center i Los Angeles.

Diabetesvården: medicinering förskott

Insulininjektioner är hörnstenen i många planer för diabetesbehandling, och mycket diabetes forskning är inriktad på dessa droger. Ny forskning framsteg:

Effektivare diabetesbehandling. Nya läkemedel utvecklas och godkänts av Food and Drug Administration för att behandla och hantera diabetes. Till exempel nya läkemedel finns tillgängliga som sänker blodsockret genom att stimulera insulinutsöndring och genom att hålla maten i magen längre. Om du har diabetes, fråga din läkare om eventuella nya behandlingsalternativ som kan hjälpa dig.

Insulin leveranssystem. Diabetesforskare söker också efter bättre sätt att leverera insulin, vilket måste ges antingen som injektion eller genom insulinpump. Dr Drexler säger nuvarande diabetes studier undersöker möjligheterna att minska frekvensen av nödvändiga insulininjektioner. Det finns minst ett läkemedel under utveckling som kan minska injektioner till bara tre gånger i veckan, och det visar vissa positiva resultat i kliniska prövningar.

Diabetesvården: hälsostrategierna

Förbättra din hälsa, ofta genom viktminskning, är en viktig faktor i en framgångsrik diabetesvård eller förebyggande program. Dessa nya diabetes forskningsresultat kan hjälpa dig att nå din hälsa och träningsmål:

Motion uppdateringar. Om du har typ 2-diabetes eller är i riskzonen för det, din diabetes vårdplan sannolikt omfattar motion. Nyligen diabetesforskning tittade på vad slags träning är mest välgörande och funnit att en kombination av aerob träning och styrketräning, såsom styrketräning, kan vara bäst. Efter nio månaders studie, hade människor med typ 2-diabetes som alternerade mellan de två typerna av träning signifikant lägre blodsockernivåer än de som gjorde någon typ av motion.

En annan nyligen genomförd studie fann att personer med typ 2-diabetes gynnas handledda övningar mer än från bara får höra att utöva. I studien såg människor med typ 2-diabetes som deltog i övervakad träningsprogram som inkluderade aerobics och styrketräning sina blodsockernivåer tappar mer än de som var kvar för att träna på egen hand.

Viktminskning kirurgi. Studier visar att gastric bypass operation kan minska symtom på diabetes redan innan folk börjar kasta pounds. "Gastric bypass hjälper kroppen att producera hormoner som hjälper dig att känna full och använder insulin", säger Ruth S. Pupo, RD, en diabetes utbildare vid East Los Angeles Centrum för diabetes på White Memorial Medical Center. "Det verkar också hjälpa till med vissa hormon obalans som tenderar att orsaka diabetes, och så finns det massor av prat om gastric bypass för överviktiga patienter med diabetes." Om du är kraftigt överviktig och har svårt att kontrollera din diabetes, kanske du vill prata med din läkare för att se om du är en bra kandidat för gastric bypass.

Om att lära sig mer

Vill du veta mer om den senaste utvecklingen inom diabetesbehandling och hur man ska få bättre information om diabetesvården eller förebyggande? Besök webbplatserna för dessa topp diabetes organisationer:

  • Den europeiska Diabetes Association är en stor resurs för den senaste utvecklingen inom diabetesvården. Kolla in deras "Diabetes in the News" webbsidan för senaste diabetes uppdateringar.
  • Den nationella diabetes utbildningsprogram är diabetes programmet av National Institutes of Health. Förutom en uppsjö av diabetesvården information kan du ta reda på om några kliniska studier pågår.
  • Face Diabetes är en resurs med specialiserad information om afro-européer, som löper större risk för att utveckla diabetes.

Du kan också lära dig mer om diabetes genom att gå med en grupp diabetes stöd och genom att prata med din läkare, som kan lära sig av nya forskningsresultat innan de är tillgängliga för allmänheten.