Evb

Näring för bröstcancerbehandling

Kroppens behov förändras under bröstcancerbehandling och återvinning, så en hälsosam kost med rätt kalorier och näringsämnen är särskilt viktigt.

När din kropp kämpar för att försvara sig mot bröstcancer - och påfrestningarna i bröstcancerbehandling - äter väl blir en nödvändighet. Det är en del av din bröstcancerbehandling planen. Vad mer kan rätt kost stöd i bröstcancer förebyggande och avvärja en upprepning.

Det finns ingen perfekt mat eller ens perfekt diet för någon som genomgår behandling bröstcancer eller arbetar på framtida bröstcancer förebyggande. Alla har olika behov och olika utmaningar som kommer i vägen, såsom illamående, munsår, eller ens för mycket viktökning från vissa mediciner.

Äta slå bröstcancer

För att hålla din kost profil på rätt kurs, sträva efter att följa dessa riktlinjer för en hälsosam, balanserad och näringsrik diet plan under bröstcancerbehandling och återställning:

  • Plocka de bästa proteinerna. Istället för att få protein från animaliska produkter, särskilt rött kött som nötkött och griskött, väljer proteiner lägre halt av mättat fett. Detta kan betyda att ersätta vegetabiliska proteiner, såsom bönor, ett par gånger i veckan, och med mer fågel och fisk.
  • Håll det enkelt och naturligt Istället för färdigförpackade, bearbetade och härdade livsmedel -. Måltider i en låda, deli kött, korv, smältost, och liknande - välja naturliga och färska livsmedel som kommer i deras ursprungliga form.
  • Sänk ditt fettintag. Du bör inte få mer än 10 till 20 procent av din totala dagliga kalorier från fett.
  • Stanna hydratiserade. Det innebär att göra en ansträngning att dricka mycket vatten, minst 8 till 10 glas per dag.
  • Få mer korn. Skapa en daglig meny som innehåller minst sex portioner av fullkornsprodukter. Hela korn bröd och spannmål, brunt ris och fullkornsbröd pasta är bra val som fyller upp dig och ge massor av fibrer.
  • Pile på frukt och grönsaker. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter, vilket är särskilt viktigt för cancerpatienter. Antioxidanter hjälper till att skydda cellerna från skador, så de är en viktig del av din kost under bröstcancerbehandling och medan du återhämtar.
  • . Behåll alkoholintag till ett minimum Alkoholkonsumtion är faktiskt en stor riskfaktor - en möjlig bidragande eller bröstcancer orsak - eftersom det är tänkt att det kan höja östrogen nivåer i kroppen. Medan du genomgår behandling, vill du vara så stark och må så bra som möjligt, så ta en paus från alkohol eller dricker endast en liten mängd vid speciella tillfällen.

Var flexibel med din kost och förstå hur din kost kan hjälpa till att hantera dina biverkningar från behandlingar bröstcancer. Till exempel, när du är förstoppad, kan du behöva öka din fiber intag för att förbättra regelbundenhet.

Ät ange måltider och snacks hela dagen för att ge konsekvent bränsle för din kropp och hålla från att bli alltför hungrig. Det finns också biverkningar av bröstcancerbehandling som kan påverka din kost, såsom munsår som gör att äta smärtsamt. I så fall kan du prova att äta intetsägande, mjuk mat som inte irriterar munnen. Om du har illamående eller brist på aptit, fråga din läkare om läkemedel för att kontrollera dessa biverkningar och sätt att få tillbaka din smak för mat.

Arbeta med en dietist kan hjälpa till att du får alla de näringsämnen och precis rätt mängd kalorier som du behöver för att hålla din vikt hälsosamt, din energi nivåer hög och din mentala och fysiska välbefinnandet positivt.

Och eftersom bröstcancer orsaker är fortfarande relativt okänd, är det vettigt att bo med en hälsosam diet längre efter din återhämtning är klar.