Evb

När ska träffa en läkare för svåra ryggsmärtor

Hur man känner igen varningssignaler om smärta som behöver professionell vård.

Mindre ryggont eller problem kan oftast lösas med lite is eller värme och en hel del vila. Men om de utprovade sann metoder gör lite för att lindra din ryggvärk, eller om du har svår ryggsmärta, det är nog dags för dig att prata med din läkare om andra behandlingsalternativ ryggsmärta alternativ.


Ha en back problem? Hitta en kiropraktor eller ortopedisk specialist.

Svåra ryggsmärtor: tecken du bör se en läkare

Ryggsmärta kan ha en mängd olika orsaker, och många av dem är inget att verkligen oroa sig för. Men du bör alltid komma ihåg att vad som verkligen orsakar din smärta kan vara något allvarligt som kräver att du söka ryggsmärtor behandling.

De "effekterna av åldrandet är en mycket vanlig orsak till ryggsmärtor, [men] det är viktigt att komma ihåg att ryggsmärta kan vara ett symptom på något mycket allvarligare, inklusive hjärtinfarkt, aortaaneurysm, buk och bäcken inflammation, cancer och många andra sjukdomar ", säger William O. Witt, MD, en University of Kentucky smärta specialist och chef för brittiska sjukvårdens interventionell Pain Associates. "Det är därför viktigt att ryggont inte ignoreras och att du berättar för din läkare."

Du kanske frestas att skjuta upp det, men om du har svår ryggvärk och dessa varningstecken visas, verkligen du bör utvärderas av en läkare:
  • Smärta som inte kommer att försvinna. Om allvarlig ryggsmärta inte har avtagit inom tre till fyra veckor, bör du undersökas av en läkare.
  • . Svåra ryggsmärtor som sträcker sig bortom baksidan Se din läkare om du upplever smärta som skjuter ner i benet - särskilt hela vägen till botten av benet. Detta kan tyda på något mer allvarligt än en ansträngd muskel, såsom en skadad disk i ryggen.
  • Domningar. Om din ryggvärk åtföljs av domningar eller stickningar i benen, ryggen, eller någon annanstans i kroppen, bör du gå till din läkare omedelbart. Någon ovanlig svaghet som du upplever bör också utvärderas av en läkare.
  • Smärta efter en olycka. Om din ryggvärk började efter en nedgång eller en skada från att spela en sport eller gör någon annan aktivitet, bör du undersökas av en läkare.
  • Smärta som är värre på vissa tider. Se en läkare om din smärta blir betydligt värre på vissa tider eller i vissa positioner, såsom liggande. Ökad smärta på natten är också en varningssignal.
  • Problem med tarmarna eller urinering. Om du börjar uppleva svårt att kissa eller med avföring, kan dessa symtom vara associerad med din ryggvärk. Var noga med att berätta för din läkare om dem.

Ryggont behandling finns i många olika former, så att du har en mängd olika alternativ att välja mellan. Och inte vara rädd för vad din läkare kan säga är orsaken till - eller vad kan vara lösningen för - din smärta.

"Behandlingen av smärta från ryggen själv kan kräva något så invasiv som korrigerande kirurgi, eller kanske bara fysiska konditionering och livsstilsförändringar, "Dr Witt säger. "Mellan dessa två ytterligheter finns det olika typer av injektioner och minimalt invasiva implantat som kan vara till nytta. Detta bestäms bäst genom samråd med din primära läkare, som kan eller inte kan begära samråd med en specialist."

Kom bara ihåg att det finns ingen anledning för dig att lida, eftersom många olika behandlingar för svåra ryggsmärtor. Men det är också viktigt att diagnostisera eventuella underliggande medicinska problem som kan orsaka eller bidra till din smärta. Med alla de ryggont behandlingar - inklusive läkemedel, kompletterande och alternativ medicin, motion, terapi och kirurgi - du och din läkare kan arbeta tillsammans för att avgöra vilken behandling som kan lösa din ryggvärk.