Evb

När kräver en nedskärning stygn?

Medan vissa barndom nedskärningar kommer att läka sig själva, kommer andra typer av nedskärningar behöver sys. Lärande som är som kan rädda dig och ditt barn en onödig resa till sjukhuset.

Flådda knän, cykel olyckor, sax missöden - de troféer i barndomen. Som förälder har du säkert stött på en skada som ställde frågan: "? Är detta kräver stygn" Men hur vet man när ett klipp är allvarlig nog att motivera en resa till akuten?

Sanningen: Det är inte alltid självklart. "Det är en dom samtal," säger Ken Haller, MD, docent i pediatrik vid Saint Louis University School of Medicine. "De flesta föräldrar är inte läkare och sjuksköterskor. Även om vi inte vill riskera barnets hälsa och säkerhet, vi också vill inte utsätta dem - eller oss själva -. på stress av en hektisk ER "

Här är några riktlinjer som hjälper dig veta när ett klipp är tillräckligt allvarliga för att bege dig till akuten.

Typer av nedskärningar som kräver stygn

  • Hur ser det ut? "Ett snitt kan behöva stygn om det är djupt och gapande," säger Dr Haller. Om du kan sätta fingrarna på vardera sidan av snittet och försiktigt ryck det öppet, räknas det som "gapa."
  • Har snittet har en flik? "Om du ser att en del av huden har styckats i en flik, med en flik av hud slags poppar upp, det är nog ett tecken på att man vill ha det undersökt," Haller säger. Varje djupt snitt som inte verkar stänga på egen hand bör nog ses av en läkare.
  • Är det fortfarande blöder? "Mest tunna snitt utan gapande inte behöver stygn", säger Haller. "Men, om det fortfarande blöder flera minuter efter att du har påtryckningar, kan det vara en bra idé att ha det undersökt." Att bromsa blödning, tillämpa fast och direkt tryck på snittet, med en ren handduk eller kompress. Om möjligt, höja skadan ovanför hjärtat. Om blod suger genom handduken, lägga till en ny handduk utan att ta bort den gamla.

Skär platser som borde få stygn

  • Face sår. När det gäller ansikts nedskärningar, råder Haller som du fela på sidan av försiktighet. Även vanligtvis inte farligare än andra typer av skador, ansikts sår är mer benägna att ärrbildning, och ansikts skador är allmänt uppfattas som en källa av psykologiska trauman. Han rekommenderar begär en plastikkirurg för att arbeta på ansikte skador för att undvika ärrbildning.
  • Lip sår. Ännu mer ömtåliga än ansikts sår är skär genom läppen, speciellt om snittet går genom läppen och in i huden som omger läpparna. "Om Vermillion gränsen [linjen där huden i ansiktet möter läppar] skärs, är det extremt svårt att matcha upp den igen, vilket kan leda till ärrbildning," Haller säger. Det är en bra idé att se en plastikkirurg för den typen av snittet.

Tre tips för att övervaka en nedskärning

Om ditt barns skada inte motiverar en resa till ER:

  • Håll ett öga på hur snittet läker under de närmaste dagarna.
  • Håll snittet ren och skyddad.
  • Leta efter tecken på infektion, såsom rodnad, värme och svullnad.

Ringa din barnläkare för att se till att ditt barns stelkrampsspruta är aktuell är också en bra idé i de få dagar efter att ditt barn har ont, särskilt om skadan var djup eller orsakas av något smutsigt eller rostiga.

En annan bra idé: att hålla register över dina barns skott i en behändig plats. Det kommer att göra att göra med rättegångarna mot barndomen en hel del enklare.

Läs mer om Kids 'hälsa.