Evb

Mediciner för ditt husdjur: 10 frågor att ställa din veterinär

Food, Drug, och Medical Product Safety

För att förebygga eller behandla en sjukdom i ditt husdjur, kan din veterinär förskriva ett läkemedel.

Förstå viktig information om medicinering och hur man ska behandla ditt husdjur kan hjälpa ditt djurs återvinning eller fortsatt god hälsa.

"Precis som du skulle prata med din läkare om ett läkemedel som ordinerats för dig eller dina barn, bör du prata med din veterinär om ditt husdjur mediciner", säger Bernadette Dunham, DVM, Ph.D., chef för Centrum för veterinärmedicin vid Food and Drug Administration (FDA). "Och om du har några frågor när du lämnar djuret kliniken, var inte rädd att kontakta och följa upp med din veterinär."

Här är 10 frågor du bör ställa din veterinär när medicin ordineras.

 1. Varför har mitt husdjur ordinerats denna medicin och hur länge måste jag ge det?

  Din veterinär kan berätta vad medicinen förväntas göra för ditt husdjur och hur många dagar för att ge det.

 2. Hur ger jag medicinen till mitt husdjur? ska den ges med mat?

  Ditt husdjur kan ha färre biverkningar, som en orolig mage, från vissa läkemedel om de tas tillsammans med mat. Andra mediciner är bäst att ge på fastande mage.

 3. Hur ofta bör medicineringen ges och hur mycket ska jag ge varje gång? om det är en vätska, skulle jag skaka den först?

  Att ge rätt dos vid rätt tidpunkt på dagen kommer att hjälpa ditt husdjur bli bättre snabbare.

 4. Hur förvarar jag medicinen?

  Vissa läkemedel ska förvaras på en sval, torr plats. Andra kan kräva kylning.

 5. Vad ska jag göra om mitt husdjur kräks eller spottar ut medicinen?

  Din veterinär kanske vill höra från dig om ditt husdjur kräks. Du kan bli tillsagd att sluta ge läkemedlet eller att byta ditt husdjur till en annan drog.

 6. Om jag glömmer att ge medicin, skulle jag ge det så snart jag kommer ihåg eller vänta till nästa schemalagda dos? Vad händer om jag råkar ge för mycket?

  Ge ditt husdjur för mycket av vissa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar. Du vill veta om att ge för mycket är en källa till oro och en resa till djuret akuten.

 7. Ska jag sluta ge alla mediciner, även om mitt husdjur verkar vara tillbaka till det normala?

  Vissa läkemedel, såsom antibiotika, bör ges för en viss tid, även om ditt husdjur mår bättre.

 8. Kan detta läkemedel interagera med andra läkemedel mina husdjur vidtar?

  Tala alltid om för din veterinär vad andra mediciner ditt husdjur tar, inklusive receptbelagda läkemedel, over-the-counter mediciner och örter och andra kosttillskott. Du kanske vill skriva ner dessa och ta med dig listan till veterinären kontor.

 9. Vilka reaktioner ska jag titta efter, och vad ska jag göra om jag ser några biverkningar?

  Din veterinär kan berätta för dig om en reaktion är normalt eller om det signalerar ett allvarligt problem. Du kan bli ombedd att ringa din veterinär omedelbart om vissa biverkningar.

  FDA uppmanar veterinärer och djurägare att rapportera allvarliga biverkningar från mediciner till FDA: s Center för veterinärmedicin vid 1-800-FDA-VETS. För en kopia av rapporteringen formuläret och mer information om hur man rapporterar problem, besök webbplatsen, Hur man rapporterar en läkemedelsbiverkning Experience4.

 10. När ska jag ta med mitt husdjur tillbaka till återbesöket? kommer du att ringa mig för att kolla på min älsklings framsteg, eller ska jag kalla dig?

  Din veterinär kanske vill undersöka ditt husdjur eller utföra laboratorietester för att kontrollera att medicinen fungerar som den ska.