Evb

Leva med kronisk nacksmärta och huvudvärk

Kronisk nacksmärta och huvudvärk

Ingen kan riktigt förklara varför Karen Krueger, 52, i New York, har haft huvudvärk för de senaste 15 åren. Vissa läkare anser att hon har migrän, medan andra tror att hon upplever spänningshuvudvärk. Krueger känner hennes år av att vara en advokat bidrog till hennes smärta: intensiv dator-och skrivbordsarbete kombination med stress och sömnbrist orsakade en förslitningsskador till halsen.

Ursprungligen smärtan var sporadisk, men med tiden ökat. I början av 2004 Krueger hade ont nästan hela tiden, oförmögen att göra något men ligger i sängen. "All verksamhet, inklusive sådana milda saker som att sitta upp, flytta om, konversera, med hjälp av en dator, läsa och titta på tv, öka smärtan", säger hon. "Jag kan inte hålla maten i magen - Jag blir illamående och kräkas."

Efter olika försök och försök error med olika smärtstillande medel, orsakat av vilka många biverkningar och ofta inte lindra hennes symtom, fann Krueger en specialist smärtlindring som tog henne bort de läkemedel och ordineras ett muskelavslappnande medel, gav henne injektioner brytpunkt, och rekommenderade sjukgymnastik. Medan dessa behandlingar hjälpte något, krediter hon hennes riktiga genombrott att upptäcka Alexander Technique, ett program som lär arbetsställningar och rörelsemönster som hjälper lindra smärta och minska spänningen.

"Jag började lektioner i Alexanderteknik i september 2005 och fann för första gången ett sätt att lära sig att ändra min reaktion på stressande situationer och för att förbättra min hållning och vanor rörelse ", säger hon. "Jag var antingen orsakar eller förvärrar min smärta genom att hålla spänningar i nacke och axlar, hårdnande min hals när telefonen ringde, craning min nacke vid datorn, och andra sådana vanor."

Fast hon fortfarande inte kan arbeta som jurist och inser smärtan kunde träffa när som helst, känns mest dagar Krueger bra. Hon upplever fortfarande episoder av smärta en gång eller två gånger i månaden, men tror att hon går framåt och gradvis helande.

Hennes år av kamp lärde Krueger vad man inte ska säga till någon som upplever kronisk smärta. Tyder inte på att personen tar en aspirin, fråga inte om de sov dåligt, och inte ger en hel del råd om vad de bör prova. I många fall har den personen redan provat allt som kan föreslås.

Krueger berättar vad en vän en gång sa till henne: "Efter att ha lyssnat på sympatisk tystnad, sade han till mig," Jag kommer inte att be dig om detta i framtiden eftersom du kanske inte vill prata om det. Men om du någonsin vill, så låt mig veta och jag kommer att lyssna. " Det var det perfekta sättet att hantera det. Jag visste att han brydde sig, och jag behövde inte frukta en störtflod av frågor när jag inte känner för att prata om det. "