Evb

Leksaker och spel för barn med autism

Ta reda på vilka leksaker och spel är lämpliga för autistiska barn i olika åldrar.

Barn med autism tenderar att dras till vissa spel och leksaker, inklusive matchning spel, pussel och spel och leksaker som innebär konstruktion eller fysisk aktivitet. Att hitta åldersrelaterade lämpliga spel och leksaker för autistiska barn är viktigt, inte bara för att de kommer att få spela med dem, men också för att de kan vara viktiga behandling verktyg för att öka fysisk och mental utveckling.

För autistiska spädbarn och småbarn (åldrarna 0-2)

Spädbarn och småbarn njuta leksaker som engagerar sina sinnen och kräver dem att fysiskt interagera med dem. Vissa typer av leksaker din autistiska barn eller barn kan njuta inkluderar:

 • Bollar. Bollar av olika texturer som är lätta att förstå kan hjälpa spädbarn och småbarn lära sig att plocka upp, kasta och fånga objekt, vilket kan uppmuntra taktil medvetenhet.
 • Åkleksaker. Större lastbilar, vagnar och andra åkande fordon kan vara ett roligt sätt för barnen att använda sin fantasi och utforska sin omgivning.
 • Block. Block kan hålla barnen sysselsatta i timmar stapling och skapa strukturer.
 • Stacking eller häckande leksaker. Andra leksaker avsedda att staplas ovanpå varandra uppmuntra barn att använda sina motoriska färdigheter och vara fantasifull.
 • Bubbles. Små barn finner bubblor visuellt intressant och kan lära sig att blåsa bubblor när de blir äldre.

För autistiska förskolebarn (2-4)

Eftersom barn med autism bli mer fysiskt utvecklade, kommer de att fortsätta att njuta av leksaker och spel som kräver kroppslighet, såsom:

 • Trehjuling med en push handtag. En push-trehjuling kan ge ditt barn en känsla av självständighet, samtidigt som du kan styra det.
 • Blocks. Som barn blir äldre, de fortsätter att njuta av block. Prova mer sofistikerade versioner som knäpps ihop och tillåta barn att skapa en mängd olika strukturer.
 • Matchande leksaker. Barn med autism speciellt njuta av spel och leksaker som kräver att de matchar eller färger Sortera eller former.
 • Draw-och-radera styrelser. Förskolebarn älskar att rita, och oavgjort-och-radera ombord kan bidra till att stimulera deras fantasi och motorik.
 • Crafting leveranser. Låta ditt barn att leka med sand, kan färger, kritor och pärlor möjligt för dem att utveckla sin motorik och utforska sin kreativitet.
 • Uppstoppade djur och dockor. Dockor och uppstoppade djur kan vara keliga följeslagare för barn, ger dem möjlighet att utforska fantasifull lek.
 • Pussel. Autistiska barn ofta dras till pussel och andra pussel.
 • Musical leksaker. Leka med musikaliska leksaker kan lära autistiska barn om ljud, och spela instrument kommer att tillåta dem att använda sina motoriska färdigheter.

För autistiska klass-skolbarn (åldrar 5 och uppåt)

Grade-skolbarn med autism är ofta redo för mer avancerade leksaker. Dessa kan omfatta:

 • Tangentbord spel. Interaktiv programvara som gör att barnen kan använda ett tangentbord och en datorskärm kan lära dem om orsak och verkan och ge dem möjlighet att experimentera med tekniken.
 • Brädspel. Enkla, åldersanpassad brädspel, såsom "Connect 4," är ett bra sätt att engagera autistiska barn att leka med andra.
 • Art aktiviteter. Många autistiska barn kommer att njuta av en mängd olika konstprojekt, vilket kan inkludera att inrätta ett staffli eller tillhandahålla en dyna ficka skiss.
 • Gungor och rutschbanor avsedda för 5-plus åldersgrupp. När du spelar utomhus, autistiska barn tycker ofta mer fysiska aktiviteter såsom svänga, glidande, eller klättring. Och medan utanför spel är bra för alla åldrar, väljer åldersanpassad lekredskap kan hjälpa till att hålla ditt barn som deltar.

Beroende på var ditt barn är på autismspektrum, kan hon eller inte kan njuta av alla spel och leksaker som anges ovan. Men med lite trial and error, kan du hitta de som ditt barn tar glädjen i att leka med.

Det är alltid en bra idé att hålla ett vakande öga på din autistiska barn när han spelar. En leksak eller spel som börjar som en fascination för ett autistiskt barn kan snabbt bli en dominerande besatthet, en karakteristisk autism symptom. Så satt gränser för hur länge ditt barn får leka med en leksak eller spel, och uppmuntra användningen av ett brett utbud av leksaker för att engagera ditt barn på olika sätt.