Evb

Långväga tjocktarmscancer omvårdnad

Dagens teknik kan bidra till att göra omvårdnad på avstånd en mycket enklare och mer hjälpsamma.

Att vara långt från familj och vänner är oftast kände mest när någon blir sjuk, särskilt med en allvarlig sjukdom som cancer i tjocktarmen. Om du bor för långt bort för att ge praktisk hjälp, kanske du känner dig frustrerad. Men det finns meningsfulla typer av omvårdnad du kan ge. Du kanske inte vara där för att köra fram och tillbaka från behandlingar tjocktarmscancer, men det finns sätt att vara en del av den omvårdnad laget.

Tjocktarmscancer bry: hålla kontakten
Plocka upp telefonen. En tröstande röst i andra änden av telefonen kan vara väldigt terapeutiskt. Se till att du har den bästa långväga ringer plan på din fasta telefon eller mobiltelefon. Platta månadskostnader betyder obegränsad samtalstid. Om ni båda har mobiltelefoner, några dollar mer kan översätta till hundratals extra minuter per månad. Internet-telefon alternativ, såsom Skype, kan du ha gratis samtal över Internet om ni båda har datorer med programmet installerat. Andra tjänster kräver att du slår ett visst nummer före telefonnumret, och dessa är vanligtvis tillgänglig för en blygsam avgift.

Internet-alternativ. E-post, SMS, bloggar, videochattar och tidskrifter är alla sätt att hålla kommunikationen öppen. Ibland är det lättare att skriva tankar än att säga dem. Men lita inte helt på Internet kommunikation eftersom mycket kan gå förlorad eller misstolkas genom det skrivna ordet. Om du använder Skype, iChat på en Mac, eller någon form av snabbmeddelanden, genom att installera en videokamera kan du också se varandra som du pratar.

Tjocktarmscancer vårdande: mobiliserar resurser
Även om du är miles bort, kan du fortfarande utveckla ett lokalt nätverk av vänner och familj, samt betalade och vårdgivare frivilliga. Om du etablera relationer innan de behövs, kommer du inte att förvränga i en kris.

Även om det inte kan vara lätt att hitta resurser för din älskade på avstånd, med dagens teknik, kan du göra långväga legwork att hitta lokala tjänster som kan hjälpa. Genom att helt enkelt skriva "vård tjocktarmscancer", och staden och staten i en sökmotor som Google, får du massor av listor. Du kan även använda denna strategi för att hitta en lokal marknad eller restaurang för att leverera en nylagad måltid till din älskade en gång i veckan, om det är hur du skulle vilja att hjälpa.

Använd resurserna för nationella cancer grupper att hitta lokal hjälp. Om du söker efter "koloncancer" på den europeiska Cancer Society webbplats, hittar du en hel del information om ämnet. Om du går till "Hitta ACS i ditt samhälle," du hittar lokala resurser.

Gör upp en fil lokala räddningstjänsten, företag som tillhandahåller hyrda hjälp, och besökande föreningar sjuksköterska. Ringa telefonsamtal eller skicka e-post för att presentera dig själv och ta reda på vad de erbjuder. Uppföljning för att vara säker på att du har den information du behöver och uppdatera den regelbundet om tjocktarmscancer behandlingar fortsätter under en lång period.

Ring kontoret för den behandlande läkaren om möjligt, och vara säker på att dina kontaktuppgifter är aktuella. Om du är anhörig, be din älskade att bevilja tillstånd till läkaren för att meddela dig om utvecklingen och svara på frågor om det behövs. Utan detta tillstånd, är hälso-och sjukvårdspersonal inte tillåtet att släppa medicinsk eller hälsoinformation, även om den älskade är en förälder eller ditt odlas barn.

Tjocktarmscancer vård: hålla kontakten med punkten personen
Saker brukar köra smidigare om det finns någon lokal som man kan lita på som kontaktperson - den som vet vad som händer och vem som skulle kallas om det är en nödsituation.

Poängen personen kan vara go-to resurs som vänner, familj, och annan vårdpersonal kontaktpunkt för information, snarare än att störa patienten eller sjukhuspersonalen, om patienten har varit inlagd på sjukhus. Att vara i nära kontakt med den punkten personen kommer också att låta dig veta var din hjälp behövs som mest.

Caregiving avstånd kan vara tufft, men med dagens teknik är det mycket enklare än det brukade vara.