Evb

Lägg till / ADHD och fetma: sju tips som hjälper dig vinna kampen

Lägg till / ADHD kan öka din risk att bli överviktiga eller feta. Följ dessa förslag för att ta bort vikt och behålla den.

Fetma och hyperaktivitet kanske inte verkar som en logisk par, men anslutningen är mer än anekdotiska. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, mer än en tredjedel av amerikanska vuxna är överviktiga - och studier visar att vuxna med ADHD löper ännu större risk. Forskning visar också att barn med ADHD-symptom i vuxen ålder har högre fetma än de med ADHD endast under barndomen.

Varför? Förhållandet är ännu inte klarlagda, men det finns teorier. Enkel distraktion är sannolikt en viktig faktor som sätter vuxna med ADD / ADHD löper större risk för överätande och bära övervikt, säger Patricia Quinn, MD, en utvecklings-läkare i Washington, DC, som specialiserat sig på ADHD-behandling. "Att ha ADHD automatiskt predisponerar dig att bli lätt distraherad," förklarar Dr Quinn. Det kan göra att hålla sig till en fitness plan svårt, även om du planerar på väg till gymmet, förlora ditt fokus kan stjälpa dina träningsplaner.

Samtidigt med ADD / ADHD kan göra att upprätthålla en normal vikt svårare, det är inte omöjligt. Dessa sju tips kan hjälpa till att ta bort vikt - och behålla den.

Förstå varför du äter. Studier har visat att ADHD kan avsevärt öka oddsen en person kommer att äta för mycket. "Män och kvinnor med ADHD tar begreppet "comfort food" till hjärtat ", säger Dr Quinn," och ofta äter för att övervinna frustration i samband med ADHD. "

Håll en matdagbok. Ett effektivt sätt att förhindra känslomässigt ätande är att skriva ner vad du äter. Detta är ett bra tips för alla som vill gå ner i vikt eller hålla den utanför, men det kan vara särskilt viktigt för personer med ADD / ADHD. Lägg upp en matdagbok på kylskåpet eller ta den med dig för att logga vad du äter under dagen. "Att behöva ta sig tid att skriva ner vad de äter är ofta den utlösande faktorn att en vuxen med ADHD måste göra ett medvetet hälsosamma beslut om mat," säger Quinn. Det kan också avskräcka impuls småätande och binging, tillägger hon.

Använd alltid en inköpslista. Hålla sig till en skriftlig lista när matinköp kan hjälpa dig att undvika spontant gungade ohälsosamma livsmedel i din varukorg. "Och inte gå till mataffären på en impuls," säger Dr Quinn. "Du kommer att minska risken för att splurging på gödning godsaker du kanske annars inte äta."

Använd pikar och påminnelser för att utöva. Göra ett åtagande att komma i form är ett viktigt steg, men vill träna inte tillräckligt, säger Quinn. "Män och kvinnor med ADHD kan förlita sig på en mängd verktyg för att hjälpa till att hålla sina träningsmål i sikte", säger hon. Ställ in ett alarm eller timer för att påminna dig om när du ska gå till gymmet eller för en körning.

Lås in en träningsschema. Försök att träna på samma tid varje dag.

Övning med en vän. "Att ha någon som håller dig ansvarig ökar oddsen du får till din träning, och göra det hela vägen," säger Quinn.

Skriv ner det. Använd ett gym journal eller stoppa en liten fusklapp i fickan för att hålla koll på de saker du vill uppnå, råder Quinn. "Detta hjälper vuxna med ADHD stanna på rätt spår och minskar chanserna att deras få distraherad eller glömmer att arbeta mot några av sina träningsmål."