Evb

Kranskärlssjukdom symptom: vad du inte vet riktigt kan skada dig

Kranskärlssjukdom symptom

Kranskärlssjukdom symtom, speciellt de första, är svåra att upptäcka. Som en ung man, visade min man väldigt få symptom på att ha ett hjärtfel. Det gör hjärtsjukdom så oroande. Det kan bygga för år och gå obemärkt förbi, tills det finns ett stort problem att ta itu med.

Något sådant som typiska tidiga symtom

Enligt min erfarenhet, verkade de första symtomen på kranskärlssjukdom som ingenting. Som min man sätta på ett par extra pounds, blev han andfådd när utöva själv. Vi trodde att inget av det. Det var inte förrän han blev mycket sjuk, med vad vi trodde var influensa, som vi fick reda på att han led av något mycket värre som en direkt följd av kranskärlssjukdom: hjärtsvikt. Han var bara 28 år gammal.

Det finns få

Det finns få, om några, tidiga tecken. I detta tillstånd, hjärtats kranskärl, eller de större fartyg som transporterar blod till hjärtat, börjar täppa med plack byggs upp. Med tiden bildar denna plack runt de inre kanterna av artärerna tills de smal så mycket så att blodet inte kan flyta genom dem ordentligt. Så småningom sker en hjärtattack när hjärtat inte får syrerikt blod den behöver för att fungera korrekt.

Kranskärlssjukdom symptom att titta

Vissa tecken kan hjälpa dig att upptäcka kranskärlssjukdom. När plack byggs upp tillräckligt, kan symtomen inkludera följande:

  • Andnöd. För min man, det kändes som om han inte kunde hämta andan. Över tiden, detta händer även när du gör mycket lite aktivitet.
  • Bröstsmärta. Emotionell eller fysisk stress kan leda till att hjärtat slå snabbare. Bröstsmärta eller kärlkramp, känns som en åtstramning i bröstet. Det är smärtsamt och oftast går bort när den stressande aktiviteten slutar. I hans fall, kände smärtan som spänningar eller stress du skulle känna rubrik i ett styrelsemöte.
  • En hjärtinfarkt är ofta det första symtomet. Lyckligtvis för oss, hände det inte. För vissa människor, kan hjärtat pumpa inte för att kranskärlen blir igensatta. Detta är en hjärtattack. Det känns som förkrossande smärta i bröstet som sprider sig i armen och skuldran. Du kan andas tungt eller känna illamående.

Det är viktigt att komma ihåg att hjärtsjukdom symptomen är svåra att upptäcka. Det enda sättet att veta om ditt hjärta är frisk är att besöka din läkare för kontroller. Eftersom vi båda var unga och i övrigt friska, tänkte vi aldrig på att gå till doktorn. Årliga besök var inte något vi tänkte på, tills detta hände. Vad värre är att det har skapat ett helt annat liv för oss, en där att göra med sjukhusvistelse och två gånger daglig medicinering är en nödvändig. Det finns inget mer chockerande att lära, till synes från ingenstans, att du lider av ett livshotande tillstånd.