Evb

Komma i form: rollen av dieten

Vad du äter påverkar din träning. Följ dessa näring riktlinjer för att få din kost och motionsvanor i synk.

Jobbar du hårt på gymmet, men det bara inte verkar vara tillräckligt - vikten är inte somna, din fysik inte förbättras, eller om du fortfarande känner dig trög och omotiverad? Innan overhauling din rutin - eller ge upp - ta en titt på din kost. Din kropp är en komplex maskin som kräver rätt bränsle - en hälsosam kost - för att driva igenom din träning så att du kan nå dina träningsmål.

Kost och motion: att komma i synk

För att få ut det mesta av din träning, måste du överväga hur fitness och kost samarbeta. Bestämma vad du vill uppnå med din fitness plan kommer att tillåta dig att formulera den bästa dieten.

"Det första jag rekommenderar är att räkna ut dina mål," säger Sandra Meyerowitz, MPH, RD, LD, en nutritionist och ägare av Nutrition Works i Louisville, Kentucky "Vill du gå ner i vikt eller få friskare och mer fit? För viktminskning, måste du se till att du äter rätt antal kalorier för att matcha din träning schema. " Det är helt enkelt en fråga om kalorier i kontra kalorier ut: Gå ner i vikt, måste du bränna mer kalorier än du förbrukar.

Kost och motion: livsmedel för att stimulera din kropp

Du kan inte förvänta dig att göra det genom en intensiv träning utan energi. Mat ger energi genom kalorier - men inte alla kalorier är lika. "Du måste sätta bra bränsle i kroppen för att få det att fungera effektivt," säger Meyerowitz. Kalorier från snabbmat cheeseburgare och oljig frites kommer inte att hjälpa din kropp prestera sitt bästa. "Äta bra är ännu viktigare när du tränar regelbundet," Meyerowitz tillägger. En aktiv kropp behöver näringsrik kalorier för att fungera korrekt.

En fitness diet följer idealt många av samma näring riktlinjer som någon hälsosam diet plan. Du behöver en väl avvägd kombination av näringsämnen - både kolhydrater och proteiner - att driva din träning och nå dina viktkontrollprodukter mål. "Vad många inte inser är att kroppen använder kolhydrater som sin första energikälla," konstaterar Meyerowitz. En all-protein diet kommer inte att komplettera en tung träningsschema. Fifty-five till 60 procent av din dagliga kalorier bör komma från kolhydrater och cirka 15 procent från protein. Kom ihåg att kolhydrater inkluderar många livsmedel förutom pasta och bröd. Mejeriprodukter, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter såsom brunt ris, korn och quinoa är alla kolhydrater också.

Kost och motion: pre-och post-workout måltider

Att gå till gymmet inte ger dig fria tyglar att äta och dricka vad du vill. Och även om en konsekvent hälsosam kost är viktigt generellt för att upprätthålla en aktiv livsstil, vad du äter omedelbart före och efter ett träningspass avgör om du kommer att uppfylla dina mål för det träningspass.

Förbered din kropp för träning med ett hälsosamt mellanmål. Det bör ge en energikick utan att lägga alltför många kalorier.

Tänk dessa val:

  • En kopp yoghurt och en bit av frukt
  • En fullkornsris engelsk muffin med lite jordnötssmör
  • Ett äpple och en bit ost med låg fetthalt
  • En handfull osaltade nötter såsom mandlar eller valnötter och en bit av frukt

Du kan prova dessa och andra hälsosamma mellanmål för att räkna ut vad som hjälper din kropp fungerar på sin högsta nivå, säger Meyerowitz. Även om det inte är en mirakel mat som kan rekommenderas för alla, bör ingen vara beroende av skräpmat till bränsle ett träningspass. "Dessa livsmedel inte ger dig energi," säger Meyerowitz. Dessutom, tunga, feta och söta livsmedel kräver en lång tid att smälta och kan göra dig obekväm under träning.

När du väljer ett mellanmål, bör du också överväga kalorier. Ett snack med 150 till 200 kalorier bör vara tillräckligt för att få dig igenom ett träningspass. Om du tränar precis innan lunch eller middag, men hoppa över mellanmål och vänta tills din måltid.

Och glöm inte: Vad du äter efter träningen är lika viktigt. En stor post-workout middag val kan vara en liten del av hela korn pasta med en sallad, föreslår Meyerowitz. Oavsett vad du väljer, sträva efter en balans av kolhydrater och protein, precis som du gjorde innan träningen.

Bortsett från dessa näringsämnen, är det också nödvändigt att dricka mycket vätska under dagen för att förhindra uttorkning. Detta gäller särskilt om du svettas mycket under träningen.

Uppmärksamma dina matvanor och till hur maten påverkar din kropp kommer att hjälpa dig att utforma en diet som passar dina mål och träningsrutin.

Näringsrik mat ger dig energi att träna och hjälpa dig att må bättre före, under och efter träning.