Evb

Kom i form med en boll: grunderna

Arbeta ut med träningsbollar kan vara bra för din kropp - och speciellt dina magmuskler.

Någonsin försökt att tona dina magmuskler genom att göra vad verkade oändliga crunches? I så fall kanske du vill lägga till en boll för att din träning plan. En boll, även kallad en övning boll, kan du göra ett antal övningar som effektivt stärker och tona magmusklerna, och det är också ett bra sätt att sträcka ut din torso och förbättra flexibiliteten.

Hur en boll används

En stabilitet bollen är en mjuk, lätt boll som kan variera i diameter från 30 till 85 cm (ca 12 till 33 inches). Din längd avgör vilken storlek boll du använder. Stabiliteten kulan är utformad för att sträcka ut och tona abs, som är en del av kroppens kärna. Det kan också vara användbart i resten av din träning, eftersom du kan använda den för att stödja din kropp samtidigt lyfta hantlar eller utför knäböj. Använda stabilitet bollen för stöd och samtidigt lyfta vikter eller toning underkroppen kommer att förbättra din balans och indirekt stärka abs.

Stabilitet boll: Komma igång med övningar

Det finns flera övningar som du kan göra med en boll:

  • Stretching. Ligg på rygg med bollen under dig att sträcka magmusklerna. Ligg på bollen på magen för att sträcka ryggmusklerna, eller ligga på din sida för att sträcka sido musklerna. Du kan också sitta på bollen med dina ben och fötter framför dig att sträcka ut benmuskler. Rådgör med en tränare eller följ tillverkarens instruktioner för att lära sig att använda bollen för att sträcka ut ordentligt.
  • Lyft vikter. Använd bollen att ge dig stöd, balans och ett större utbud av rörelse medan du lyfter vikter. Du kan ligga mot bollen på ryggen eller bröstet och göra fri-styrkeövningar med stöd av stabilitet bollen.
  • Crunches och mer. Ligg på boll och göra crunches för en utmärkt buken träning. Också använda bollen som ryggstöd mot väggen när du gör knäböj, eller stötta dina fötter eller ben på bollen medan du gör modifierade armhävningar.

Stabilitet boll: att välja rätt storlek

Innan du investerar i en boll, måste du räkna ut vilken typ är bäst för dig. Välj storlek på bollen baserat på din längd. Din vikt är inte så mycket av en faktor i att välja rätt boll storlek stabilitet, de största bollarna kan hantera upp till 600 pounds.

  • 30 - till 35-centimeters bollar: Dessa är den som passar bäst för personer under 4 fot 10 inches tall.
  • 45 centimeter: Bäst för personer 4'8 "till 5'5" högt.
  • 55 centimeter: Bäst för personer 5'6 "till 6 meter hög.
  • 65 centimeter: Bäst för människor 6 fot till 6'5 "tall.
  • 75 centimeter: Bäst för människor är längre än 6'5 ".
  • 85 centimeter: Användbara för tyngre personer eller personer med särskilt långa ben.

När du väljer en boll, bör du ta hänsyn till din nivå av fysisk kondition och fasthet bollen. Om du precis har börjat att träna, leta efter en boll som är mjukare och har mer att ge till det eftersom det blir lättare att träna på det. Fastare stabilitet bollar med mindre ger kommer att öka intensiteten i träningen och göra övningarna svårare.