Evb

Inga ben om det: ben är osäkra för din hund

Food, Drug, och medicinsk produkt

Tanken att det är naturligt för hundar att tugga på ben är en populär en. Men det är en farlig praxis och kan orsaka allvarlig skada på ditt husdjur.

"Vissa människor tror att det är säkert att ge hundar stora ben, som de från en skinka eller en stek", säger Carmela Stamper, DVM, en veterinär i centrat för veterinärmedicin vid Food and Drug Administration. "Bones är osäkra oavsett deras storlek. Ge din hund ett ben kan göra ditt husdjur en kandidat för en resa till din veterinär kontor senare, eventuellt akut kirurgi, eller till och med dödsfall. "

"Se till att du kastar ut ben från din egen mat på ett sätt som din hund inte kan komma åt dem," tillägger Stamper, som föreslår att ta soporna ut direkt eller sätta benen högt och ut ur din hunds nå tills du har en chans att göra sig av med dem. "Och uppmärksamma där din hunds näsa är när du vandrar honom runt kvarteret-styra bort honom från eventuella föremål som ligger i gräset."

Här är 10 skäl till varför det är en dålig idé att ge din hund ett ben:

  1. Trasiga tänder. Detta kan kräva dyra veterinär tandvård.
  2. Mun eller tunga skador. Dessa kan vara mycket blodigt och kladdigt och kan kräva en resa för att se din veterinär.
  3. Bone blir loopas runt din hunds underkäken. Detta kan vara skrämmande eller smärtsamt för din hund och potentiellt dyrt för dig, eftersom det oftast innebär en resa för att se din veterinär.
  4. Bone fastnar i matstrupen, röret som maten färdas genom att nå magen. Din hund kan gag, försöker få benet tillbaka upp, och kommer att behöva se din veterinär.
  5. Bone fastnar i luftstrupen. Detta kan hända om din hund råkar andas in en tillräckligt liten bit av ben. Detta är en nödsituation för att din hund kommer att ha svårt att andas. Få ditt husdjur till din veterinär omedelbart!
  6. Bone fastnar i magen.. Den gick ner fint, men benet kan vara för stora för att passera ut ur magen och in i tarmarna Beroende på benets storlek, kan din hund behöva operation eller övre gastrointestinal endoskopi, ett förfarande där din veterinär använder ett långt rör med en inbyggd kamera och greppa verktyg för att försöka ta bort den fastnade benet från magen.
  7. Bone fastnar i tarmarna och orsakar en blockering. Det kan vara dags för operation.
  8. Förstoppning på grund av benfragment. Din hund kan ha svårt att passera benfragment eftersom de är mycket vassa och de skrapa insidan av tjocktarmen eller ändtarmen när de rör sig längs. Detta orsakar svår smärta och kan kräva ett besök till din veterinär.
  9. Allvarlig blödning från ändtarmen. Detta är mycket rörigt och kan vara farliga. Det är dags för en resa för att se din veterinär.
  10. Bukhinneinflammation. Denna elaka, svåra att behandla bakteriella infektioner i buken orsakas när benfragment petar hål i hundens mage eller tarm. Din hund behöver ett akut besök till din veterinär eftersom peritonit kan döda din hund.

"Prata med din veterinär om alternativ till att ge ben till hunden," säger Stamper. "Det finns många ben-liknande produkter tillverkade med material som är säkra för hundar att tugga på."

"Ha alltid uppsikt över din hund med någon tuggprodukten, speciellt som din hund inte har haft tidigare," tillägger Stamper. "Och alltid, om din hund" bara inte agerar rätt, "ringa din veterinär genast!"