Evb

Hur påverkar din diet dina kolesterolnivåer?

Kolesterol: Experterna Väg I

Lär dig vilka livsmedel som du bör äta för att upprätthålla sunda kolesterolnivåer, och vilken mat att undvika.

Dagligt hälsa: Hur din kost påverka dina kolesterolnivåer?

Dr Stuart Seale: Effekterna av dieten på serumkolesterol kan vara djupa. Övergång till ett Medelhavet stil kost, vilket är högt i fiber från frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kan sänka kolesterolnivåerna med cirka 25 procent i de flesta människor - det är ungefär samma som vad de flesta statiner kommer att göra. Dessutom kommer undvika mättade fetter (främst i livsmedel från animaliska källor) och transfetter (härdade oljor och delvis härdade oljor, som förekommer allmänt i snacks) hjälpa till att sänka totalkolesterol, liksom din LDL (dåliga). Motsatsen gäller också - att äta en kost som är låg fiber och innehåller mycket mättat och / eller transfetter (med andra ord, den typiska europeiska kosten) höjer totalkolesterol och LDL-kolesterol.

Dr Lisa matzer: Äta mättat fett höjer din LDL, det dåliga kolesterolet-markör. Mättade fetter är vanligt förekommande i rött kött och mejeriprodukter. Transfetter, som är härdade och delvis härdade mättat fett, bör undanröjas helt från din kost. Studier har visat att transfetter fastnar i blodkärlen och orsakar en exponentiell ökning av hjärtinfarkter. Å andra sidan, enkelomättade fetter som olivolja och rapsolja och fet fisk som lax, tonfisk och makrill kan sänka LDL-koncentrationer. De är också en rik källa till omega-3 fettsyror, som har visats i ett flertal studier att sänka dina chanser att få en hjärtattack eller dö av en hjärtattack. Äta havregrynsgröt, bönor, och linfrön är bra och kan sänka LDL (det onda kolesterolet) nivåer liksom, dessa innehåller lösliga fibrer, vilket fungerar som en svamp och suger upp kolesterol. Livsmedel såsom mandel och äpplen hjälper blockerar överdriven LDL bildas plack byggs upp i dina kranskärl, vilket kan orsaka hjärtinfarkt och stroke. Äter för mycket kolhydrater - i synnerhet raffinerat socker och hög majssirap - kan inte bara höja din triglycerider, en annan dålig fett, men också sänka din HDL (det goda kolesterolet) och även orsaka typ 2-diabetes. Håll dig till komplexa kolhydrater såsom fullkorn, frukt och grönsaker.

Dr Jacob Delarosa: En kost rik på mättat fett är den främsta orsaken till högt blod-kolesterolnivåer, men en övergripande hög kolesterol diet (mättat, enkelomättat och fleromättat) kan också höja blod-kolesterolnivåer.

Jeanette bronée, chhc, AADP: Dålig val av livsmedel är en viktig orsak till höga kolesterolvärden. Det är viktigt att lära sig vilken mat att äta mer av och vilken mat att undvika. En kost rik på mättat fett, socker, läsk och bakverk skapar högt kolesterol. Vi behöver mer grönsaker, gröna speciellt, fiber från fullkorn, och omega-3-fettsyror.

Pamela warren, ms, CHN: Kostfiber är en av de viktigaste faktorerna för att minska ditt kolesterol och underhålla dina nivåer i friska intervall. Det beror på kostfiber eskorterar kolesterol ut ur kroppen innan det kan absorberas. Det håller också dina artärer klara av kolesterol uppbyggd som normalt skulle förvandlas till farliga plack på kärlväggarna. Det är bra att fokusera på att höja din dietary fiber intaget till 30 till 35 gram per dag. För att säkerställa att du får nog, är det bäst att inkludera fiberrika livsmedel i varje måltid, varje dag. Ett enkelt sätt att göra detta är att fokusera på bra hela korn, som havregryn till frukost. Då inkluderar en lummig-gröna grönsaker till lunch och middag varje dag. Den grupp av gröna bladgrönsaker som kallas korsblommiga, eller kål, innehåller den högsta fiberhalten, det lägsta antalet kalorier, och är en mycket god källa för fleromättade oljor - som alla bidrar till att hantera både din vikt och kolesterolvärden vackert. Välj mellan broccoli, kål, blomkål, brysselkål, grönkål, bok choy, grönkål, och rovor. Njut av dessa ångkokta grönsaker, och sedan lägga till ungefär en matsked extra virgin olivolja till den del av grönsaker på din tallrik, eftersom detta också är känd för att ta ner kolesterolnivåer. Prova det - det är hälsosamt och gott! Gör detta i tre månader och se hur dina kolesterolnivåer förbättras.

Inna topiler, ms, cns: Diet är en av de viktigaste sakerna och har störst effekt på kolesterolnivåer. När du äter socker och andra förädlade kolhydrater som vitt mjöl produkter, stiger ditt blodsocker och din kropp har att producera insulin för att balansera det blodsocker. Denna produktion av insulin (medan den hjälper till att sprida ditt blodsocker ner) är också orsakar inflammation i kroppen, och det är att inflammation som leder till ökade kolesterolvärden. Studier visar att kosten kolesterol inte får spela så mycket av en roll som vi ursprungligen tänkt att öka kolesterolhalten i blodet, men kan vissa patienter med högt kolesterol fortfarande påverkas av livsmedel som ägg och smör, som naturligt innehåller kolesterol. Därför bör dessa poster också ätas med måtta.

Dr Raja R. Gopaldas: Diet, förutom aktivitet och genetik, är en mycket viktig faktor som påverkar kolesterolnivåer. Medan köttkonsumtionen är viktigt för dagliga proteinbehov, är det också en viktig gärningsman i höga kolesterolvärden. Det är viktigt att notera att en portion av kalkonbröst innehåller 9 gram mättat fett, innehåller kyckling ca 27 gram, och stek ca 50 gram mättat fett. Så väljer kött noggrant. I allmänhet: Se upp för den läckra grejer - fett är ansvarig för den läckra smaken av biff och flera andra livsmedel, inklusive stekt mat. Men det betyder inte att en hälsosam kost är inte läckra, du bara måste aktivt leta efter rätt recept och menyer. Även Turkiet är ett bra val, steka det (som med kalkon bacon) är inte en bra idé. Min favorit protein val är lax. Den har höga mängder av omega-fettsyror, som ökar HDL-kolesterol. (Ditt mål är att öka det goda HDL-kolesterolet och minskar det dåliga LDL-kolesterol.)

Förutom att sänka intaget av mättat fett och öka intaget av omättat fett, är det viktigt att öka konsumtionen av lösliga fibrer. Vi är alla bekanta med olösliga fibrer, som hjälper våra dagliga tarm vanor. Å andra sidan, sänker lösliga fibrer blodkolesterol genom torka upp kolesterol i tarmarna. I allmänhet är de flesta livsmedel som innehåller fiber är en kombination av olösliga och lösliga fibrer. Målet är att konsumera minst 6 till 7 gram av lösliga fibrer, och lika mycket olösliga fibrer, två gånger om dagen. Livsmedel som innehåller mycket lösliga fibrer inkluderar någon typ av bönor (pinto, njure, svarta bönor), linser, frukt, torkade aprikoser, äpplen, päron, sparris, morötter och avokado. Jag rekommenderar avokado som en integrerad del av kosten eftersom de har en mycket hög koncentration av omättade fetter och fibrer, och de inte bara hjälpa till att sänka LDL-kolesterol, men också öka HDL-kolesterol. Dessutom, om du är på en restaurang med vänner och stek ser oemotståndlig... tänk på att det är okej att gå för det då och då, men se till att din sida beställning är en portion av njur-eller pinto bönor snarare än mosade potatis!

Två andra saker som jag skulle vilja nämna: ägg och mjölk. Ägg är en bra källa till protein - och kolesterol! Så kasta gulan ut och använda äggvitorna. Mjölk har en stor mängd mättat fett - så undviker fet mjölk, grädde och ost. Använda mandel och / eller hampa mjölk är en bra idé eftersom de inte bara lägre LDL-kolesterol, men också öka HDL-kolesterol.