Evb

Hur nöjd är dr. oz?

Läkarna är i!

Dr Andrew Weil, författare till den nya boken "spontan lycka," chattar med med vän och kollega, dr. Mehmet oz, om blues, slå cravings eftermiddag socker (ja, han får dem också), och varför han var en gång känd som "den galna turk."

Vi är redo för lycka månad Everyday hälsa, och vi är hedrade att ha integrativ medicin och välbefinnande gurun Andrew Weil, MD, som vår gäst lycka redaktör under november månad. I samband med lanseringen av hans nya bok, Spontan glädje, kommer han att prata med några av hans berömda vänner, däribland cardiothoracic kirurg och framstående TV värd Mehmet Oz, MD, om hur de definierar och uppnå förnöjsamhet.

Känns som du kan använda lite extra lyft i ditt steg? Var noga med att gå med i vår C'mon få lycklig utmaning. Den två veckor långa evenemanget drar igång den 1 november. Få inställd på att öka ditt humör, träffa nya vänner och vinna fantastiska priser!

Läs vidare för Dr Oz ta på lycka.

Andrew Weil: du har en otroligt krävande arbetsliv och du är alltid förväntas vara positiv. Vad gör du för att behålla din emotionella jämvikt? får du någonsin ner?

Mehmet oz: Åh, jag kommer ner. Det är intressant, jag vet inte någon som sätter sig där ute som inte känner otrygghet, som inte känner en känsla av jämmer och elände regelbundet. Folk kommer alltid upp till mig och sade: "Du har ett charmat liv och du har tur om det eller det," men de flesta av mina dagar spenderar jag tänker på bekymmer som lätt kunde få ner dig. Du vet, jag gjorde en aortaklaffen operation i morse. Vi gjorde en söm för att reparera ett hål i hjärtat, och det fungerade inte. Det är inte ett lugnande stund. Men vad jag har lärt mig, och en massa folk har vandrat denna väg med mig, är att du kan utveckla någon jämnmod, viss förmåga att förstå att det aldrig är så bra som det är eller så illa som det är heller. Hitta de välsignelser i människorna runt omkring dig eftersom de är de som stöder ditt liv. Det är sjuksköterskan som säger, "Här, jag ska göra det här sömmen för dig," och det är precis på lugnande sätt hon säger det som ger dig komfort eftersom hon har förtroende för dig. Och på showen - du har varit vår scen många gånger - det är trevligt att ha en scen chef eftersom hon ska peka dig eller det sättet, kommer hon att täcka dig, och dessa typer av små ansträngningar jag finner oerhört värdefull. Det ger mig denna känsla av lugn mitt i en storm.

AW: Vilka är några andra tricks i din dagliga livsstil som du tror hjälper dig att behålla känslomässig jämvikt?

Mo: Du vet att jag inte alltid har haft denna nivå av... lugn. De brukade kalla mig "The Mad Turk" eftersom jag skulle tappa humöret så ofta - jag skulle kastas ut av sportevenemang eftersom jag skulle komma in i slagsmål med de andra spelarna! Men jag insåg att jag behövde automation i mitt liv, vissa beständighet så att jag inte behövde hålla fatta beslut varje ögonblick av dagen.

Om du undersöker ditt liv, tänk på alla de beslut som du var tvungen att göra idag, men du egentligen inte har att göra. Till exempel, vad ska jag ha till frukost? Vad ska jag göra efter denna händelse har gjort? Alla dessa saker tvinga dig att förbruka chi [eller energi]. För mig handlar det inte om time management, det handlar om energihushållning. Om jag tappar energi beslutar saker jag inte har att avgöra, då jag bär ner min reserv och jag börjar göra dåliga beslut. Vi har sett detta i flera studier, förresten, vilket är varför du får dessa eftermiddagen downs, eftersom du har utarmat [energi fatta beslut] och du behöver socker för att göra ytterligare beslut.

Jag vet inte om du såg denna märkliga pjäs nyligen. De tittar på villkorlig frigivning styrelser i Israel, och det visar sig att de parole styrelser ger långt fler paroles på morgonen än på eftermiddagen. Det är irrationellt eftersom de är samma typer av fall, men vad som händer är vad som händer med oss ​​alla: Domarna tröttnar. Och när du tröttnar mot slutet av dagen, du är ovillig att göra kreativa beslut. Så bara för att hålla din hjärna flytta, mata dig själv lite socker - som ni där ute gör, och jag gör. Det är inte det bästa att göra sent på eftermiddagen men vi alla gör det....

Jag försöker att automatisera mitt liv. Jag går upp på morgonen och jag gör mina sju minuter av yoga och mina gymnastik. Jag tycker det är enormt värdefullt för att väcka en känsla av lugn, eftersom en sak du gör kontrollen är din kropp - även om du inte kontrollerar saker omkring dig. Och då vet du vad du ska äta till frukost, du vet när du ska komma in i arbetet, de första saker [du är] kommer att göra [när du kommer dit]. Jag ändrar inte dessa saker någonsin, så när det blir till middag, har jag inte gjort alltför många beslut. Jag har gjort massor av saker, men har inte gjort många beslut. Då kan jag använda den information som kommer in under dagen för att styra mina beslut mer rationellt.

Aw: du interagerar med en massa människor på din show och, som jag, du ser många, många människor idag som är deprimerade. Vad är dina tankar om varför vi ser epidemin depression i vårt land?

Mo: Jag tror att vi har en epidemi eftersom vi har förlorat den unika konsten att vara bekväm med obehag. Och jag tänker på människans historia. Vi har alltid haft förmågan att klara av de stormar som de träffar oss. Jag tror att även om saker som barnen spelar sport. Om ett barn har en tuff coach som gör honom obekväm eftersom han vill bygga upp honom och göra honom bättre, eller en [om du har en] tuff boss i arbetskraften, de är tänkt som just det - tuff, onödigt svårt.

Istället för att dra tillbaka, har jag sagt mina barn att varje gång jag ger dem något som jag inte har, jag tar ifrån dem något som jag hade. Varje gång vi förhindra vissa utmaning från att komma in framför människor som vi älskar, hindrar vi dem från att lära från dessa utmaningar. Vi bör vara mycket försiktiga med hur vi använder inflytande i våra liv att göra livet för lätt för dem omkring oss.

Inte för att jag kommer att göra livet svårt för ändamålet, men låt folk vara utmanas och låt det vara okej att de är obekväma, eftersom det är hur vi kommer att växa.

För mer information om Dr Weil och spontan lycka, gå till Spontaneoushappiness.com.