Evb

Hur man hanterar förstoppning under resa

Komma samman med förstoppning är alltid en plåga, men det kan tyckas ännu värre när du reser och förstoppning kommer med på resan. Dessa användare strategier kan hjälpa till att förhindra förstoppning eller lindra det.

Ändra flygtider, förlorat bagage, konstiga platser, obekanta livsmedel - reser ofta kan vara stressigt, även när du är på en resa för nöjes skull. Och det kan vara så många störningar i din vardag som det kan verka som resor och förstoppning, samt stress och förstoppning, är oskiljaktiga... om du inte gör några smarta planering.

Gerard Isenberg, MD, biträdande chef för gastroenterologi vid University Hospitals Case Medical Center och docent vid Case Western Reserve University i Cleveland, säger sambandet mellan resor och förstoppning är mångfacetterad. "Det finns flera skäl till varför förstoppning är vanligare när människor reser," Dr Isenberg säger. "Man är förändringen i rutinen. På grund av tidsskillnader, är kroppens dygnsrytm klocka ändras, och som ett resultat, kan urverk korrekthet ha en avföring bli undertryckt. "


Relaterat: undvik dessa livsmedel förstoppning trigger

Oregelbunden äta och dricka också bidra till förstoppning under resor. "Vi får inte dricka så mycket vätska som behövs, och vi blir mer uttorkad. Också, vi tenderar att äta mer snabbmat och mindre fiber när de reser ", säger Isenberg. "Brist på fysisk aktivitet spelar också en roll."

Förstoppning behandling på språng

Ingen vill tillbringa en semester känsla förstoppad, eller upplever stress och förstoppning på affärsresa när du behöver för att må bra att projektet förtroende. Var beredd på din nästa resa med dessa strategier förstoppning behandling för att förhindra eller lindra förstoppning när du är på språng.

  • Ta med en vattenflaska. Uttorkning är en viktig bidragande orsak till förstoppning, och tillförlitliga källor för vatten kan vara svårt att komma med när du reser. Ta en återanvändbar vattenflaska med dig så att du kan stanna hydrerade i bilen eller på flyget eller tåget. Fyll den med vatten eller en annan icke-kolsyrad dryck, såsom koffein-fri iste.
  • Passa in några daglig motion. När du reser, kan du miste om regelbunden fysisk aktivitet, vilket är en stor vardagliga förstoppning behandling. Även om du inte kan träna som vanligt, säger Isenberg att få lite fysisk aktivitet på ett eller annat sätt varje dag är en bra metod att behandla förstoppning. Försök att göra ett par varv runt ett flygbolag terminal eller utforska sevärdheterna på ditt resmål till fots.
  • Packa fiberrika snacks. Du kan drabbas av förstoppning om du äter lägre kvalitet mat under resa än du brukar göra. Kanske du äter en massa snabbmat, eller njuta av rika livsmedel på fina restauranger, men i båda fallen kan du gå miste om fibern du behöver för att hålla regelbunden. För att förhindra förstoppning, ta med en påse fylld med hälsosamma, fiberrika snacks. Dessa kan inkludera frukt och grönsaker, nötter, frön, eller spannmål som innehåller mycket fibrer.
  • Gå på toaletten när du känner behov. Många avskräcks ha en avföring medan de är på språng, eftersom de känner sig stressade. Men det är oftast ett badrum nära, oavsett om du är i bilen, på ett plan, eller i terminalen. "Försök inte att skjuta upp att gå på toaletten för en mer bekväm tid, säger Isenberg. Ge dig själv de få minuter det tar att få en ostörd besök på toaletten, "säger Isenberg. "Avsätt tillräckligt med tid för att få en fullständig och avslappnad rörelse."
  • Prova en over-the-counter rättsmedel. Om förstoppning tar över dina resor oavsett era ansträngningar att förhindra det, föreslår Isenberg tar en mild over-the-counter laxermedel. Emellertid är han snabb att varna om att bli alltför beroende av laxermedel under resa. Vissa laxermedel kan blockera upptaget av viktiga näringsämnen när den används ofta, och många beroenden orsak som gör det svårt för dig att ha en avföring utan att använda dem.

Kom ihåg att dricka tillräckligt med vatten, motionera och göra rätt val av mat inte bara kan hjälpa till att hålla dig från att få förstoppad - de kan också hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår om du unna för mycket i början av din resa.