Evb

Hur man använder en ögonfransböjare

Böjda ögonfransar kan göra dina ögon ser större och ljusare. Lär dig hur du använder denna måste-ha skönhet verktyg som ett proffs.

Eyeliner, ögonskugga och mascara är standardverktyg i något smink kit. Men smink proffsen vet att använda en ögonfransböjare ytterligare kan förbättra dina ögon genom att göra dem ser större och ljusare. Billig och enkel att använda, är en ögonfransböjare också säkra om de används på rätt sätt. Läs vidare för information om olika typer av ögonfrans papiljotter och steg-för-steg-instruktioner.


Söker du hjälp med en hudåkomma? Hitta en hudläkare eller plastikkirurg.

Ögonfransböjaren alternativ

Det finns två typer av ögonfransar papiljotter att välja mellan, den konventionella klämman-ner slag och den nyare uppvärmda ögonfransböjaren.
  • Traditionell ögonfransböjare. Denna locktång är metall och har samma typ av handtag du skulle hitta på en sax. Den hanterar öppna och stänga en klämma som, när de pressas hårt i några sekunder, producerar curl. Den curling änden har en gummiplatta för att skydda känsliga ögonfransar från metallklämma. Den locktång fungerar genom krympning dina fransar upp mot din panna, vilket gör dem ser längre och mer uttalad. För att undvika infektion, ska du byta pad på locktång varannan månad. En ögonfransböjare kostar mindre än 5€ till så mycket som 15€ beroende på märke och butiken, överväga att köpa en ersättare pack gummikuddarna samtidigt.
  • Uppvärmda ögonfrans papiljotter. Pam rörigt, en makeup konsult med kosmetika företaget Mary Kay, säger, "En ny typ av ögonfransböjare använder batterier för att värma upp gummidynan medan resten av locktång förblir sval vid beröring." Annan uppvärmd modell använder en liten uppvärmd borste istället klämman att böja ögonfransarna. Du kör den uppvärmda borsten från basen av fransarna till spetsen, som arbetar från mitten av ögat ut till kanterna. Uppvärmda ögonfrans papiljotter kostar från 10€ till 15€.

Steg-för-steg tips från proffsen

Om du har en av de nyare, uppvärmda papiljotter, bör du följa tillverkarens anvisningar. Om du föredrar den traditionella, billig modell, följ dessa tips för att få bästa curl.
  • Börja med rena fransar. För bästa resultat, se till att ta bort alla gamla mascara från dina ögonfransar innan du börjar att krypa dem. Använd en mild, oljefri remover ögonmakeup, någon olja på fransarna skulle orsaka din nya tillämpning av mascara för att sudda. Varför måste du använda ögonfransböjare innan du applicerar färsk mascara? "Som mascara torkar, fransarna kan hålla sig till locktång och får dras ut," förklarar Helga Surratt, vd för Om Faces Day Spa & Salon i Towson, Md
  • Gör din egen låg-tech versionen av en uppvärmd locktång. Surratt föreslår försiktigt värma din traditionella locktång med en hårtork för att göra dina ögonfransar behålla curl längre. Men, säger Surratt, inte värma det i mer än fem sekunder. Kontrollera temperaturen på metallen genom att vidröra den med fingret innan du använder. Om det känns för varmt, låt den svalna i några sekunder så att du inte bränner den känsliga huden på ögonlocket eller singe fransar.
  • Kläm försiktigt. Öppna locktång och klämma fransarna nära rötterna. "Håll i 5 till 10 sekunder för att säkerställa att dina fransar kommer att hålla curl," Messy säger, "Ju längre du håller den, desto mer curl du får." För att undvika en skarp kurva och skapa ett naturligt böjt look, försiktigt släppa locktång och flytta den uppåt piskan, bort från locket, med en eller två millimeter och återigen klämma fransarna i 5 till 10 sekunder. Släpp försiktigt locktång och upprepa processen en eller två gånger, flyttar locktång upp fransarna, närmare slutet av fransarna varje gång.

Du kan upprepa processen om du känner att dina ögonfransar inte är tillräckligt böjda. Applicera sedan din favorit mascara. Du kanske inte längre behöver två lager, men om du gör det, se till att låta den första torka helt innan den andra. Och vara försiktig när du borstar på mascara, för att undvika att dra ut curl.

Du kan behöva lite övning för att lära sig att manövrera ögonfransar genom klämman och hur nära rötterna kan du bekvämt slå ner. Men på mycket kort tid, kommer dessa enkla steg har du skapa utseendet av vackra, långa ögonfransar med nästan ingen ansträngning.