Evb

Hur kan vänner och familj hjälpa dig i dina ansträngningar att hantera din diabetes?

Diabetes: Experterna Väg I

Dina vänner och familj kan erbjuda stöd och hålla ett vakande öga på dig.

Dagligt hälsa: Hur kan vänner och familj Hjälp någon hantera diabetes?

Ping H. Wang, MD: Vänner och familj kan spela en mycket viktig del i sin älskades diabetesbehandling. I själva verket, ju mer de förstår om diabetes, desto mer kan de hjälpa någon att hantera sjukdomen. Förutom en hälsosammare livsstil beteenden själva, nära och kära kan vara följeslagare för sina diabetiker vänner / familjemedlemmar, delta i aktiviteter som bidrar till deras hälsa och välbefinnande. Oavsett om det är som ett träningspass kompis eller en ballroom dance partner - eller bara laga hälsosamma måltider tillsammans - vänner och familjemedlemmar bör uppmuntra aktiviteter som nuvarande möjligheter att ha roligt när man lär sig tillsammans. Alla kommer att dra nytta av det!

Merparten av tiden, patienter med välskött diabetes är helt självförsörjande, men under episoder av onormalt högt eller lågt blodsocker, kan de behöva hjälp. Till exempel, en del patienter inte alltid känner symtom på lågt blodsocker (hypoglykemi omedvetenhet) och kan komma in i verkliga problem. I sådana fall kan detta innebära att för att undvika fara en vän eller familjemedlem kan behöva ta bilnycklarna ifrån en diabetiker person som visar tecken på lågt blodsocker - och insisterar personen utför ett blod-glukos testet och visa resultatet.

Melissa Meredith, MD (med bistånd från Barb Uselman, RN / CDE, och Carol Sargent, RD / CDE) Diabetes är en kronisk sjukdom som kräver fortgående uppmärksamma livsstilsfaktorer, blodsocker övervakning, medicinering följsamhet och regelbundna filmvisningar hälsa. Stödet från familj och vänner kan vara mycket fördelaktigt att hjälpa till att uppfylla målen. Först bör vänner och familj blivit utbildade om diabetes. Familjemedlemmar bör uppmuntras att delta i lektioner och sessioner utbildning om möjligt. Vänner och familj ska vara empatisk, stödjande och goda lyssnare. De bör undvika att vara dömande eller ge oönskade råd (eller vara matpolisen)! Familjemedlemmar i synnerhet kan vara stödjande genom att ändra sina egna matvanor och motionera med sin älskade.

Theresa Garnero, APRN, bc-adm, msn, cde: nära och kära ska fråga vilken typ av hjälp de diabetiker vän eller familjemedlem vill. Ingen tycker om diabetes polisen kommentera bort från åskådarplats. De kan visa att de bryr sig genom att öppna upp en dialog under en nonheated stund och ta reda på vad som skulle hjälpa den personen mest - från hans / hennes eget perspektiv. Visst, vissa uppenbara åtgärder omfattar att gå in på strävan efter hälsa. Vänner eller familj bör föregå med gott exempel, att bjuda in deras älskade att gå med dem på en promenad eller någon rolig aktivitet. De ska inte ta med mat hem skräp, gör dem laga separata måltider, och märka någon udda beteende som deras sjukdomstillstånd. Det kan vara svårt att se en älskad göra något som kan orsaka problem senare och inte säga något. Det är därför det är viktigt för vänner och familj att ta reda på vad som skulle hjälpa, att dela sina känslor, och att ha ett avtal i förväg.

Gretchen scalpi, rd, cde: Familj och vänner kan hjälpa till genom att få en god förståelse av diabetes och erbjuda stöd. Till exempel, om du har diabetes och försöker att äta hälsosammare eller gå ner i vikt, skulle det vara till stor hjälp om din familj går du genom att äta på ett liknande sätt. Var medveten om att familj eller vänner kan oroa din sjukdom, så det är viktigt att det inte finns missuppfattningar om diabetes eller din behandlingsplan. De kan vara till stor hjälp genom att ha realistiska förväntningar på blod-glukos nivåer. Blod-glukos toppar eller dalar kan uppstå även om du följer din behandlingsplan noggrant, så att problemlösning - inte skylla - är avgörande.