Evb

Hur kan man vara komplement kunniga

Innan du investerar din tid, pengar och hälsa i kosttillskott, är det en bra idé att göra en del hemläxa först.

Stående i din lokala apotekets eller hälsokost butikens näringstillskott avsnitt kan vara överväldigande om du inte komplettera kunniga. Många kosttillskott marknadsförs med löften om att de ska hjälpa dig gå ner i vikt dramatiskt, skydda dig från hjärtsjukdomar, eller erövra din diabetes. Men konsumenterna är klokt att vara skeptisk kosttillskott påståenden.

Ingen reglering behövs för kosttillskott

Tillägget industrin inte är reglerat, och dessa företag är inte skyldiga att visa effektivitet, förklarar Ronald Schneeweiss, professor i avdelningen av familjen medicin vid University of Washington i Seattle.

Detta är en skarp kontrast till over-the-counter eller receptbelagda mediciner, som har testats i kliniska prövningar som uppfyller regeringens krav på säkerhet och effektivitet. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) steg i att reglera specifika kosttillskott bara om säkerhetsproblem uppstår när konsumenterna börjar använda dem.

Allt detta kan låta konsumenterna förståeligt förvirrade om vilka påstår sig tro. "Jag tror att den genomsnittliga konsumenten bör vara mycket försiktiga med vad de köper, inser att vad som finns i flaskan kanske inte vad som finns i etiketten," säger Schneeweiss. "Mängden enligt något sats av produkt som säljs över disk kan skilja sig från en annan flaska. Det kan finnas föroreningar - det är definitivt köparen akta ".

Schneeweiss erkänner att många människor finner näringstillskott tilltalande eftersom de verkar mer naturliga. Däremot kan tillägg orsaka betydande biverkningar, särskilt om de tas felaktigt eller blandas med receptbelagda läkemedel.

Lägga tillskott till din diet

Det finns säkert tillfällen då din läkare kommer att rekommendera att ta kosttillskott. Till exempel är kvinnor som är gravida, ammande, eller hoppas på att bli gravid uppmuntras att ta prenatal vitaminer innehåller folsyra, vilket skyddar mot fosterskador. Eller, kan du arbeta med en alternativ medicin leverantör, t.ex. en naturläkare eller traditionell kinesisk medicin utövare, som rekommenderar kosttillskott för att hjälpa till att hantera ett visst villkor.

Den amerikanska regeringen klassificerar kost eller kosttillskott som särskilda typer av livsmedel, snarare än droger. Kosttillskott innehåller vitaminer, mineraler, aminosyror, växter, örter, enzymer, probiotika, och essentiella fettsyror. Även yoghurt och vatten förstärkt med dokosahexaensyra (DHA, en viktig fettsyra) och berikade med vitaminer kan anses näringstillskott.

Riktlinjer att följa när man tar kosttillskott

Det är viktigt att göra medvetna val när du lägger tillskott till din kost. Om du funderar på att ta kosttillskott, hålla dessa riktlinjer i åtanke:

  • Kommunicera med din läkare. Vissa människor är ovilliga att tala med sin läkare om tillskott, men din läkare kan hjälpa dig att välja ett lämpligt komplement samtidigt hålla din hälsa i åtanke. Din läkare kan också ha andra rekommendationer för hur du kan nå dina hälsomål. Berätta alltid för din vårdgivare som kosttillskott du tar för att minska risken för en oväntad interaktion med receptbelagda läkemedel. Det är också bra om du tar i tillägget förpackningen för att ge läkaren en bättre känsla för vad produkten kan innehålla.
  • Forskning kosttillskott. Schneeweiss rekommenderar användning av informationen som finns tillgänglig på Consumerlab.com, en prenumeration-baserad webbplats för att ta reda på om ett tillägg är säker att använda. Dessutom listar FDA kosttillskott som för närvarande ses över på grund av oro för säkerheten på sin webbplats. Den National Institutes of Health har också en webbplats som fungerar som en bra resurs för säkerhetsinformation om kosttillskott.
  • Var skeptisk. Börja inte ta den senaste, trendiga kosttillskott utan att först göra en del förarbete. Tänk på att det kan ta år för konsumentbruk innan ett komplement redovisas som osäkra.
  • Vara realistiska om var du köper kosttillskott. Anställda på hälsokostbutiker i allmänhet inte får djupgående utbildning om kosttillskott, säger Schneeweiss. Även om de kanske vill ge dig användbar information, kan de inte vara kvalificerade att göra det.
  • Se upp för röda flaggor. Var misstänksam mot produkter som hävdar att bota villkor, erbjuder pengarna-tillbaka-garanti om tillägget inte fungerar, eller säga att det inte finns några biverkningar.

Mer är inte nödvändigtvis bättre

Tala med din läkare om vad din dagliga krav för vissa vitaminer och mineraler. Kom ihåg att i vissa fall kan kosttillskott som är till hjälp med måtta vara skadligt i överskott. Glöm inte att kosttillskott sägs vara "naturliga" är inte nödvändigtvis fri från biverkningar. Även naturligt förekommande ämnen kan leda till allvarliga biverkningar såsom njur-och leverskador.

Prata med din läkare och utbilda dig själv om kosttillskott innan du börjar ta dem. Dessa enkla steg kommer att gå en lång väg mot att skydda din hälsa och välbefinnande.