Evb

Hur husdjur kan hjälpa bipolär sjukdom

Oavsett om de är utbildade för att hjälpa till med specifika frågor eller är bara älskvärda familjemedlemmar, husdjur och djur tjänsten kan lindra bipolära symptom och hjälpa patienter att må bättre.

Människor som kämpar med bipolär sjukdom kanske kan hitta fyrbenta tröst från sina deprimerade dalar och maniska toppar genom leddjur och även vanliga husdjur.

Pet terapi, även känd som djur-assisterad terapi, är ofta rekommenderas för personer med bipolär sjukdom eller andra störningar humör. Leddjur, såsom psykiatriska servicehundar, ge sällskap och är utbildade för att arbeta med en viss patient för att hjälpa den personen affär med hans handikapp, däribland särskilda bipolära symptom.

Däremot behöver du inte en specialutbildad djur får psykologiska fördelar av att ha ett djur i närheten. Nyligen genomförda studier har visat att bara äga ett husdjur kan hjälpa någon som återhämtar sig från en allvarlig psykisk sjukdom.

Bucky: En särskild ledarhund

Donna Dykstra, 54, i Seattle, äger en tjänst djur, en 10-årig Shetland sheepdog heter Bucky. Bucky har utbildats för att hjälpa Dykstra hantera problem relaterade till hennes hälsa och hennes bipolär sjukdom.

Under svåra maniska humörsvängningar, hallucinerar Dykstra ibland. Bucky hjälper henne reda ut vad som är verkligt och vad är inte. "Att se och höra ovanliga saker var riktigt läskigt ibland," Dykstra minns. "Jag brukade se döda människor -. Folk omkring mig skulle [verkar vara] dead Då skulle jag börja se döda kroppar ligga runt [Bucky] är utbildad för att varna för något som är ovanligt omkring honom om det verkligen var en död.. person som ligger på trottoaren, skulle han svara på det. " När Dykstra är lugnad av Bucky att vad hon ser är inte riktigt där, hon kan utföra spänningsminskande tekniker för att lugna sig ner.

Bucky också är utbildade för att hjälpa Dykstra hantera den sociala tillbakadragande som kan bli följden av en depressiv episod. "När jag känner mig särskilt deprimerad, jag vill ta ut och interagera med absolut ingen", säger hon. "En del av mitt egenvård och wellness plan tar Bucky för promenader i en mycket upptagen park. Jag har inget val då eftersom han kommer att samverka med andra människor och dra mig ut. Små barn komma upp och säga," Kan jag klappa barn Lassie? '"

Bucky hjälper också Dykstra deal med ett annat problem hon har, en partiell krampanfall. Jordbävningar händer ibland i Seattle, men Dykstra kan inte alltid lita på hennes sinnen. "Jag upplever jordbävningar som inte riktigt händer", säger hon. "Bucky varningar till jordbävningar. Så om jag känner en jordbävning, jag ser på honom. Om han varna, då är det verkligen en jordbävning. Om han är avslappnad, då är det ett anfall."

Andra fördelar med djurägande

Att ha en tjänst djur specialutbildade för att hantera dina symtom kan vara en stor hjälp. Men Fido mutt eller Zsa Zsa den räddade katten också kan hjälpa lindra bipolära symptom. Läkare har funnit att husdjur är en enorm fördel för människor som återhämtar sig från allvarlig psykisk sjukdom:

  • Husdjur ger en känsla av att vara känd och förstådd, med en känsla av ovillkorlig kärlek som kan återställa en persons empati.
  • Husdjur möjligt bipolära patienter att känna större samhörighet med världen - de kan känna ett samband med husdjur eller, som Dykstra, finner att djuret tvingar dem att ta kontakt med andra människor.
  • Husdjur skapar en tröstande känsla av familjen för en person med bipolär sjukdom.

Och de kan hjälpa till att bygga din känsla av egenvärde och självförtroende. Du kanske känner mer kontroll över ditt liv, eftersom du tar väl hand om din hund eller katt. Husdjur kan också ge en känsla av mening till en patient i särskilt dåligt skick. "Jag kunde inte begå självmord, tillbaka när det var ett problem, eftersom jag var tvungen att ta hand om min hund," Dykstra säger.