Evb

Hur en bento låda kan hjälpa din kost

Denna japanska importen ger färgstarka, trevlig matsäck utan packning på kalorier. Fyll den med kost val och sedan ta med den vart du vill åka.

Dieters hela Europa vänder sig till en japansk lunchlåda, kallas en bento, som ett innovativt sätt för att hjälpa till med att räkna kalorier och viktminskning. Bento har använts i århundraden i Japan för att göra en läcker, näringsrik och visuellt tilltalande måltid att äta på språng - barnen tar sina bento rutor till skolan, anställda tar sina bento rutor för att fungera. Många japanska restauranger i Europa har bento rutor på sina menyer.

Bento box: kontrollerade portionsstorlekar

Rutan bento är en bricka med fyra eller fem fack i varierande former och storlekar, vissa som är öppna och andra som kan förseglas tätt för att hålla vätskor, såsom soppa, sallad dressing eller sås.

Normalt är en bento låda i Japan packad med livsmedel såsom ris, fisk eller kött, grönsaker och inlagda grönsaker eller kanske dessert. Tanken är att göra delarna så attraktiv som möjligt, dela upp maten i slående arrangemang och med iögonfallande färgkombinationer.

Bento box: hjälpa till med att räkna kalorier

Allt detta låter som en trevlig idé, men vad har det att göra med viktminskning?

"Facken i en bento låda är relativt små, så det finns inbyggd del kontroll," säger Ken Fujioka, MD, chef för Centrum för viktkontroll och chef för kost och metabolisk forskning vid Scripps Clinic i La Jolla, Kalifornien "Du hamnar räkna kalorier, även om du kanske inte vet det."

Till exempel, Dr Fujioka anteckningar, kan du packa enbart en viss mängd av ett visst livsmedel in även den största behållaren. "Om du försöker att stoppa två koppar ris eller pasta i en behållare byggd för en halv kopp, kommer det inte att fungera," påpekar han.

Bento box: Stick till en näringsrik meny

Försök inte lura dig själv: Du kommer inte gå ner i vikt bara för att delarna är små. Även med en bento box, är det fortfarande viktigt att packa livsmedel som inte kommer att packa på pounds.

Till exempel, om du inkluderar chips i en behållare med gräddfil dip i en annan, och kasta i en brownie till efterrätt, du kommer inte att gå ner i vikt bara för att du bär en bento låda att arbeta.

Fortfarande, de varierande storlekar ingår i bento box container hjälp när du försöker gå ner i vikt. De gör det lättare att balansera en hälsosam förhållande av livsmedel. Exempelvis kan större sektioner användas för grönsaker och mindre sektioner för kolhydrater, vilket kan hjälpa pounds lossna snabbare.

Bento box: kanal din inre van Gogh

Om, som den japanska, du väljer att fylla i några små luckor efter din huvudsakliga bento box är fylld, kan du placera lågt kaloriinnehåll, som broccoli blommor eller röda remsor peppar, i alla tomma utrymmen i varje fack. Körsbärstomater, halva rädisor, och skivor av frukt fungerar bra, också.

Kom ihåg att använda ljusa färger för att hålla saker aptitretande. Låt fantasin vara din guide. Barn - och några vuxna - gillar att använda kakmått för att forma sin bentolåda mat.

"Med hjälp av en bento låda för viktminskning är en mycket bra idé," Fujioka säger. "Även när du har nått din målvikt, kommer du inte att få tillbaka den om du fortsätter att använda en bento låda fylld med näringsrik mat."

Bento lådor finns i en mängd olika utföranden för vuxna och barn på de asiatiska marknaderna, husgeråd butiker och presentbutiker, stormarknader och på nätet. Det finns också barn-storlek och vuxen-storlek bento lådor, så se till att du köper rätt man. Sedan har kul fylla den!