Evb

Hur att dölja ett munsår

Det är aldrig en bra tid för ett munsår, men betonar om det kan göra det värre. Här, hur man ska täcka upp så att du känner dig mest säker själv.

Munsår har en vana att bryta ut när du har en förkylning, men de kan också orsakas av stress. Det är därför du kan upptäcka ett munsår på läppen eller runt munnen när du minst vill ta itu med det.

Oavsett om du ska till ett bröllop eller en stor anställningsintervju, är det svårt att känna ditt bästa med en kall öm i ansiktet. Använda smink som concealer kan hjälpa, men tidpunkten kan vara knepigt. "Jag skulle inte rekommendera att försöka täcka ett munsår, om det inte är delvis läkt eller sårskorpa bildats," säger Denise Gevaras, en professionell makeup artist i Toms River, NJ "Mest munsår kommer sippra i början, och försöker sätta smink på dem kommer inte bara uppmärksamma dem men kan troligen hindra dem från att läka ordentligt. "

"Det är svårt att dölja ett munsår när det har blåsor och fortfarande gråter," instämmer Danielle M. Miller, MD, en hudläkare vid Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts "Men du skulle kunna använda en concealer säkert vid kalla sår är i helande skede. Du skulle kanske även kunna använda ett antiviralt läkemedel för att förebygga munsår från att bryta ut eller att göra det läka snabbare. "

Concealer för att dölja ett munsår

När din munsår har börjat läka, kan du använda makeup för att minska dess utseende. "För att täcka en helande munsår, skulle jag rekommendera att använda en högkoncentrerad tung concealer," säger Gevaras. "Jag har gjort detta många gånger förr med kunder som har en breakout precis innan deras bröllop."

Gevaras rekommenderar dessa steg för att bäst dölja ett munsår:

  • Använd en concealer med en krämig konsistens, inte en vätska. Dessa concealers är vanligtvis säljs i små burkar, tuber, eller komprimerar, och är mycket koncentrerad.
  • Endast en liten mängd av en tung concealer behövs - lite räcker väldigt långt.
  • Om du har en massa rodnad, kan du med fördel använda concealer i två olika nyanser: en gul-baserade concealer för att neutralisera rodnad och en concealer som matchar din hudton.
  • Badda på den gula concealer med en disponibel makeup svamp. Börja med en mycket liten mängd och bygga upp det, om nödvändigt, för att undvika cakiness.
  • Efter den gula concealer appliceras, toppa det med en mycket lätt damning av efterbehandling pulver. Klappa den på lätt att undvika att störa concealer.
  • Därefter försiktigt dutta på concealer färg som passar din hudton och använder en stöpplingen rörelse för att blanda.
  • Applicera ett lätt damning av efterbehandling pulver för att ställa in.

"Eftersom munsår är smittsam, för att undvika kontaminering av makeup produkter, endast använda disponibla svampar och borstar, även om munsår är sårskorpa bildats," varnar Gevaras. "Aldrig" double dip "i concealer eller pulver med samma makeup svamp eller borsta. "

Att bli av munsår snabbare

Medan det finns inget du kan göra åt en aktiv, sipprande munsår, kanske du kan förkorta livslängden på munsår eller ens hålla den från att visas.

"I många fall, symtom på domningar och brännande runt munnen eller läppen är tidiga varningstecken på en kall öm," förklarar Dr Miller. "Att ta medicin i detta skede kan undertrycka blåsbildning fasen och förkorta munsår."

Om du brukar få munsår eller har du de tidiga varningssignalerna på ett munsår, be din läkare om ett recept antivirala läkemedel kan hjälpa dig.