Evb

Hund vs katt: Är de verkligen rivaler?

Flirta med tanken på att äga både en hund och en katt - men oroar du bara ska flirta med katastrof? hörntänder och kattdjur kan leva i harmoni, så länge du följer dessa no-nonsense tips.

Om du har tvivel om att lägga till en katt till din "hund hus" eller införa en hund till din katt-vänlig hem, säker: Hundar och katter kan leva tillsammans i fred. Tricket? Skapa en strukturerad och hälsosam sällskapsdjur miljö för att underlätta övergången.

Den konventionella visdomen att en katt och hund inte kan komma överens är ett husdjur myt, säger Isabelle Hamel, huvudtränare och beteende konsult på North Shore Animal League Europa, världens största no-kill djur räddningsaktion och adoption organisation ligger i Port Washington, NY "Katter och hundar kan leva väldigt lyckligt tillsammans", säger hon.

Faktum är att miljontals européer lever i ett hund-och-cat hushåll. Enligt en färsk Gallup undersökning av 59 procent av européer som äger antingen en katt eller hund, 16 procent av dem äger både en katt och en hund.

5 måste-dos för att hålla fred mellan husdjur

Här är hur man undviker en obehaglig hund vs katt showdown:

Håll kitty säker. Inrätta en fristad för din katt som är oåtkomlig för din hund. "Detta område bör innehålla kattens säng, mat och vatten på ena sidan av rummet och kattlådan på andra", säger Hamel. Använd en grind eller kedja på toppen av dörren som håller hunden ut, men ger bara tillräckligt med utrymme för katten att glida in och ut.

Sätt din valp i koppel. "Det är viktigt att kunna styra hunden utan att jaga, skrika, eller gripa, "Hamel säger. Hon föreslår att man använder en ljus tjuder fäst vid hundens halsband medan hemma. Detta kommer att ge dig omedelbar tillgång till hunden. Eftersom tjuder är lättare än ett koppel, kommer hunden att känna sig som om han är gratis, men du kommer fortfarande att kunna kontrollera honom. För att hålla hunden från att tugga på tjuder, dränk den i illasmakande munvatten. När djuren blir vana vid varandra, gradvis minska denna sladd kortare tills den inte längre behövs, säger hon.

Få dem medan de är unga. Om möjligt, införa en katt och hund medan de fortfarande är unga. "Ungdom är en formativ tid - de flesta djur är nyfiken, flexibel och fjädrande när de är unga," säger Hamel.

Bear raser i åtanke. "Det är viktigt att forskning vilka uppgifter ett djur som ursprungligen var avlad för," Hamel säger. Till exempel var hundar, spaniels och retrievers uppvuxna att arbeta med grupper av människor eller andra hundar, vilket gör dem väldigt sociala. Säger Hamel, "Terriers var uppvuxna att arbeta självständigt och oftast föredrar sällskap av människor snarare än andra djur - Jack Russells är ett bra exempel på detta." Siberian huskies har en stark jaktinstinkt och inte gör bra med katter, inte heller Alaskan malamutes eftersom de är naturliga predatorer, enligt Hamel.

Låt dem arbeta ut det. Hamel säger det största misstaget djurägare gör när man inför en katt och hund stör djurens naturliga interaktion. "Om ett djur morrar eller väser, är det en tydlig korrigering mot den felande djuret." Om du kliver in och försöka stoppa beteendet, katten och hunden vissla eller morra mer intensivt, blir mer aggressiv, förklarar hon.

Så om du tror att du är redo att dela ditt hem med ett annat husdjur, har Hamel detta råd: "Undersök din motivation bakom beslutet. Önskar din befintliga pet annat djur i sitt liv? Vilken roll kommer djuret att spela i ditt liv? Detta beslut är en 14 till 25 års engagemang, så det är viktigt att tänka på alla i din familj, inklusive din befintliga husdjur. "