Evb

Hem säkerhet: hur man kan förebygga inbrott

Ca 2 miljoner us Homes är uppdelade i varje år, främst eftersom människor inte vidtar försiktighetsåtgärder hem skydd som förbättrad belysning och installation av fasta dörrar och lås.

Någonsin undrar om ditt hem är ett mål för inbrott - om inbrottstjuvar titta hungrigt på din dåligt upplysta, genomskinliga ytterdörren? Visa ditt hem som en inbrottstjuv skulle, och fundera på vad du ser. Öka ditt hem säkerhet kommer att ge dig sinnesfrid, och bidra till att förhindra ett rån.

Hur du gör ditt hem säkrare

Du behöver inte barrikadera dina dörrar och fönster för att hålla inbrottstjuvar ur ditt hem. Men du behöver för att se till att ditt hem är skyddad, med några svaga punkter där inbrottstjuvar kan mata in eller gömma sig. Här är några sätt att stärka ditt hem säkerhet:

 • Dörr säkerhet. Använd solid metall eller trä dörrar med Deadbolt lås och gångjärn utan löstagbara stift när det är möjligt. Om du har skjutbara glasdörrar, fast dem med skruvarna som håller dem från att lyftas upp sina låtar och låsa dem med en Deadbolt lås. Se till att alla dörrar i huset, inklusive uteplats samt sidoluckor, är fästa vid alla tidpunkter.
 • Stäng garaget. Behåll ditt garage dörrar och fönster stängda och låsta, inklusive de dörrar som leder från garaget in i hemmet.
 • Tänd ditt hem. Kontrollera att dörrar och fönster är väl upplysta. Exteriör och interiör belysning är viktigt för att avskräcka inbrottstjuvar. Ingen inbrottstjuv vill fastna försöker bryta in genom en dörr eller ett fönster med en ljus skiner starkt på honom eller henne.
 • Lås fönster Alla fönster på entréplan i ditt hem -. Som är nog ganska lätt att komma in - bör låsas säkert. Också säkra alla skärmar och fönster storm, och fönster källare samt.
 • Skydda övre våningarna. Om du hem är två berättelser eller högre, inte underskatta en inbrottstjuv förmåga att klättra upp för att komma in. Håll träden trimmas bort från fönstren för att förhindra att klättra i, och se till att det inte finns tillgång till en stege. Om övre fönster har lås, använda dem, om de inte gör det, överväga att installera dem.
 • Trim buskage. Ge inte inbrottstjuvar en plats att gömma sig genom att låta landskapsarkitektur att få alltför frodig eller igenvuxen, blockering fönster och dörrar. Håll alla träd och buskar runt ditt hem snyggt och trimmas.
 • Prata med grannarna. Om du är orolig för inrikes säkerhet och inbrott, prata med betrodda grannar. Grannar kan göra mer än att låna en kopp socker - be dem att låta dig veta om de ser någon misstänkt runt ditt hem, och erbjuder sig att göra samma sak för dem.
 • Staket i din trädgård. Ett staket, särskilt en med endast en smal grind, kan avskräcka inbrottstjuvar. Ett staket gör det svårare att komma in och ut, särskilt släpa stora, besvärliga objekt som en tv ut ur ditt hem.
 • Betrakta ett inbrottslarm. Ett larm kan säkert skrämma bort inbrottstjuvar och erbjuder dig sinnesfrid. Ett högt larm ljuder när ditt hem är uppdelad, och vissa larm automatiskt ringa polisen eller ett vaktbolag när den utlöses.
 • Ta ett självförsvar klass. Om du är orolig för hur man ska reagera när en inkräktare bryter in, överväga att ta ett självförsvar klass. Du får lära dig att överraska en inbrottstjuv, och har honom på väg mot dörren - och du kommer att känna dig mer säker på din förmåga.
 • Få en hund. flesta hundar gör en massa oväsen när de hör något misstänkt, och den sista en inbrottstjuv vill är för människor att bli medvetna om hans närvaro.

Hem säkerhet när du reser

Du kan vara särskilt oroade hem skydd när du reser eller på semester, och det med rätta. Inbrottstjuvar leta efter bra möjligheter, liksom gott om tid att bryta in utan att oroa dig att någon kommer hem och störa dem.

Ta dessa extra försiktighetsåtgärder innan du beger dig ut i staden så att du inte lämnar ditt hem utsatta för inbrott:

 • Se till att alla dörrar och fönster är ordentligt låsta.
 • Lämna lamporna på insidan och utanför ditt hem, såsom främre veranda ljus och sidan och tillbaka ljus dörr.
 • Sätt på en radio så att det verkar som om någon är hemma. Ännu bättre, installera en timer för att slå på lampor och en radio eller TV vid vissa tider på dagen.
 • Istället för att gå ombord din hund, lämna Fido hemma och hyra ett husdjur barnvakt ta hand om din hund - och ditt hem.
 • Ha post och tidningar som samlas in varje dag, eller stoppa leveransen i förväg.

Vilka barn bör veta om säkerhet i hemmet

Säkerhetsåtgärder bör bli en andra natur för varje medlem i familjen, även de yngsta. Prova dessa strategier:

 • Lär barnen att vara försiktiga om att hålla dörrar låsta, och inte slarva för att glömma att låsa eller stänga en dörr eller ett fönster här och där.
 • Se till barn vet inte att öppna dörren för främlingar. Detta kan aldrig upprepas tillräckligt.
 • När tillräckligt gammal, bör barnen vet hur man använder inbrottslarm, och ha den på när de är ensamma hemma.

Hem säkerhet är en familjeangelägenhet. Det tar allas engagemang. Oavsett hur säker din stadsdel, inte slarva runt ditt hem - någon kanske väntar på att dra nytta av det.