Evb

Har du ett problem missbruk?

Svaret kommer med förmågan att ärligt bedöma din situation och erkänna att du har ett problem.

Kanske du tenderar att slå tillbaka en drink eller två efter jobbet, bara för att ta udden av. Undrar du om det innebär att du har ett problem med alkoholism? Kanske du använder droger när du är ute med vänner att göra en bra tid känns det mycket bättre, eller du upptäcker att du fortfarande behöver receptbelagda smärtstillande läkaren gav dig för en sport skada som, för alla avseenden, har annars läkt. Oroa dig att du har ett missbruksproblem?

Alkoholism och narkotikamissbruk sägs uppstå när kroppen och hjärnan har anpassat sig till ämnet till den punkt där tvångsmässiga cravings får användarna att förlora kontrollen över sina liv. De förändringar i kroppen och hjärnan gör missbrukaren beroende av alkohol eller droger, och göra sin toleransnivå stadigt ökar, fortsätter säga till det belopp som krävs för att få hög ökar också.

De varningstecken på alkoholism och drogmissbruk

Om du är orolig för din alkoholkonsumtion, fundera över hur mycket du dricker jämfört med vad som anses vara en måttlig nivå - två drinkar per dag för män, med en drink är lika med 12 gram av öl, 5 uns av vin, eller 1,5 gram av 80-bevis sprit.

Du kan också känna igen ett problem med alkoholism eller missbruk genom att överväga hur mycket du behöver dricka eller ta för att bli hög. Om du behöver använda mer och mer för att få samma effekt, då är du definitivt i mitt uppe i alkoholism eller missbruk.

Ett annat tecken på att du har ett missbruksproblem är om du fortsätter att använda droger eller alkohol även när missbruket har orsakat ett större avbrott i ditt liv - allt från problem inom familjen eller på jobbet till hälsofrågor och ekonomiska bekymmer.

Människor som kämpar med missbruk kan känna igen sin situation, även om de tycker att det är svårt eller omöjligt att bekämpa det. Men om du är i förnekelse om ett missbruksproblem, försöka svara på dessa frågor:

  • Önskar du att du kunde skära ner på ditt missbruk?
  • Får nära och kära på nerverna med sin kritik om ditt missbruk?
  • Har du någonsin känt skam eller skuld över ditt missbruk?
  • Har du någonsin behöver en drink eller droger så fort du stiger upp för att möta dagen eller bara stadig själv?

Om du sagt ja till bara en fråga, kanske du har ett missbruksproblem. Om du sagt ja till mer än en fråga, är det mycket troligt att du upplever alkoholism eller missbruk.

Få hjälp för alkoholism och drogmissbruk

Erkänner att du har ett problem med alkoholism eller droger är det första steget i att få hjälp. Nästa steg inbegriper att vidta åtgärder för att stoppa missbruk:

  • Tala med din läkare om hur man hittar en behandlingsplan. Det finns specialiserade program och resurser för alkohol-och drogmissbruk. Val kommer att omfatta öppenvård och bosatt tjänster. Det bästa programmet för dig kan innebära beteendeterapi eller andra typer av rådgivning och avgiftning för att hjälpa dig att säkert dra sig ur ämnet. Det viktigaste är att hitta ett program som tar upp dina individuella behov, det finns inga kakmått lösningar.
  • Du kan forskning behandlingsalternativ inom ditt område genom missbruk och psykisk Health Services Administration Drogmissbruk behandlingsanläggning eller genom att ringa dess nationella droger och alkohol Treatment Remiss Routing Service på 1-800-662-HELP.
  • Överväg att gå en 12-steg stödgrupp specifikt för ämnet du missbrukar, som Anonyma Narkomaner eller Anonyma Alkoholister. Studier har visat att delta i en av dessa grupper, utöver annan behandling, ökar din chans att slå sitt missbruk. Kolleger kan erbjuda insikter och uppmuntran att endast personer som går igenom samma process verkligen kan veta.

Erövra missbruk är hårt arbete och det tar tid, men med rätt hjälp belöningen är makalös - få ditt liv tillbaka.

Läs mer om mäns hälsofrågor.