Evb

Hantera ditt blodtryck med BINDESTRECKdieten

Detta låg salthalt kost är utformad för att sänka blodtrycket och samtidigt ge nödvändiga näringsämnen.

Med fetma på rekordnivåer, verkar det som om vi ständigt bombarderas med kost alternativ från low-carb för låg fetthalt. Men inte alla dieter är bara om att förlora vikt. Några gillar DASH dieten, kan också sänka blodtrycket och förbättra din hälsa.

"Hypertoni kokar ner till en mycket enkelt koncept: det antingen intaget av för mycket salt eller underlåtenhet att utsöndra salt ", säger Sean Hashmi, MD, en läkare i inre medicin och nefrologi vid Kaiser Permanente i Woodland Hills, Kalifornien" The DASH Diet spelar en mycket avgörande roll i att minska intaget av salt. "

Enkelt uttryckt, de Dietary Approaches to Stop Hypertension eller DASH Diet är ett sätt att äta för att sänka högt blodtryck, och detta hypertension diet stöds av National Heart, Lung, and Blood Institute, en del av National Institutes of Health.

Hur mycket salt är för mycket?

De flesta av oss vet att för mycket fett och socker är dåligt, men inte klockor alla saltintag så noga. Faktum är att siffrorna är chockerande. Den genomsnittliga europeiska människan förbrukar cirka 4200 milligram (mg) natrium per dag medan det genomsnittliga kvinnan intar ca 3300 mg. Som en jämförelse kan nämnas, föreslår nationella Högt blodtryck Education Program att gränsen bör vara 2300 mg per dag, och Institute of Medicine (en självständig gren av National Academy of Sciences) rekommenderar inte mer än 1500 mg.

DASH dieten livsmedel

Fullkorn, massor av grönsaker och frukter, och magert kött, fågel och fisk är de häftklamrar av denna högt blodtryck diet. Fettfria eller magra mejeriprodukter och nötter, frön och baljväxter är också betonade. Fetter och oljor, tillsammans med godis och tillsatta sockerarter, bör ätas sparsamt.

Salt medvetenhet är en viktig punkt i kosten. Salt är inte bara vad du kan lägga på bordet från din shaker. Både salt och olika typer av natrium ofta finns i stora mängder i bearbetade livsmedel, så tanken är att äta mat på ett så naturligt tillstånd som möjligt.

Förutom att sänka ditt saltintag med detta högt blodtryck diet, är det viktigt att personer med högt blodtryck äter livsmedel rika på mineraler som kalium, magnesium och kalcium, eftersom dessa mineraler fungerar som elektrolyter som motverkar effekterna av natrium, säger Bronwyn Schweigerdt, MS, en Oakland, Kalifornien-baserade nutritionist som bedriver gemenskap seminarier för statliga myndigheter och är författare till fri att äta. "Genom att göra så [mineralerna] behålla vätska inuti cellerna, som håller för mycket vätska från bosatta utanför cellerna, vilket orsakar högt blodtryck."

Bra källor till kalium och magnesium inkluderar grönsaker som potatis, sötpotatis, spenat, zucchini och tomater, och frukter som bananer, aprikoser, äpplen, apelsiner, meloner och jordgubbar. Kalcium kan hittas i olika mejeriprodukter inklusive mjölk, yoghurt och ost.

Är detta låg natrium diet rätt för dig?

"Skönheten i DASH dieten är att den kan användas på ett säkert och effektivt genom att nästan alla patienter," säger Dr Hashmi. Patienter med njursjukdom bör kontakta sin läkare först eftersom man äter för många high-kalium livsmedel kan höja sin kalium till farliga nivåer, förklarar han. Personer med diabetes måste noga övervaka sina blodsockernivåer på DASH dieten. "Men, är nyckeln bakom DASH måtta, och det borde inte vara några problem med den stora majoriteten av människor att anta detta," Hashmi tillägger.

Ytterst din hälsa och ditt blodtryck är under din kontroll. Rätt hypertoni kost i kombination med motion och sunda vanor, som att dricka bara med måtta och inte röka, kan göra en enorm skillnad.