Evb

Graviditet och valpar: En bra mix?

Överväga för-och nackdelar med att ta på sig ansvaret för valpen när du är gravid.

Om du är gravid, kanske nu inte är den bästa tiden att få en ny valp, trots all den oemotståndliga romantik förknippas med nyfödda och vovvar. I själva verket, om du aldrig har haft ett barn eller en hund innan, kan det vara den sämsta tiden att bli kär i en valp.

Den största risken är att den nya föräldern inte är tillräckligt kommer att förbereda för att lägga till både barnet och husdjur i hushållet, sade Dr Stephanie LeFarge, chef för rådgivning vid European Society for förhindrande av djurplågeri. LeFarge har sett de värsta tänkbara scenarierna.

"Om föräldern blir det minsta rädd eller överväldigad, vad som vanligtvis händer är djuret utplaceras, återvände till ett härbärge, övergiven, eller avlivas," LeFarge sagt. "När problem har uppstått är det nästan alltid över för djuret. Anhöriga gå ballistiska om de tror att barnet är i skada långt från husdjur."

För att undvika denna hjärtesorg för djuret, är det bäst att vänta tills barnet är äldre att införa ett husdjur till familjen.

Två separata varelser

Några nya mammor kanske tror att de kommer att ha en massa extra tid under mammaledigheten och hoppa till tanken på att få ett husdjur att hålla dem och barnet företag, men de bör tänka länge och väl innan de bestämmer sig ett nytt husdjur.

"Medan barn och valp kan göra vackra julkort, är det en dålig idé att få en hund på samma gång ett barn förväntas," LeFarge sagt. "Det är svårare än att ha tvillingar. De är två helt skilda varelser som behöver uppmärksamhet, kärlek och omsorg."

LeFarge rekommenderar att föräldrarna vänta åtminstone tills barnet sover hela natten innan du lägger ett husdjur i mixen. Föräldrar måste vara utvilad för att axla den extra kostnaden.

För barnen att förstå rutin Pet Care och aktivt delta i djurets skötsel, bör föräldrarna vänta tills barnen är minst sju år gammal.

Vilka djur är bäst med barn?

Att få alla husdjur måste vara en familj beslut och ett familjeansvar. Barnen är entusiastiska i början, men kan tröttna snabbt av rutinen för husdjur - speciellt de röriga uppgifter som att ösa bajs.

"Kom ihåg, i slutändan föräldern är ansvarig för husdjur," sade Dr Tony Kremer, Chicago veterinären och pedagog. "Tänk livslängden på djur du väljer, liksom. Är du villig att ansvara för husdjur när dina barn flyttar hemifrån?" Det finns många faktorer att tänka på innan få en ny hund.

Det är viktigt för familjer att ställa dessa frågor innan de köper ett husdjur:

  • Vilken typ av husdjur bäst skulle passa vår livsstil?
  • Vilken typ av tid och utrymme krävs för husdjur?
  • Hur mycket uppmärksamhet kräver husdjur?
  • Vad är kostnaden för veterinärvård?

Top familjevänliga hundar

Om ordentlig utbildning och anammat som en medlem av familjen, kan varje ras gör ett bra husdjur. Ändå är vissa hundar ses som mer "barnvänliga" än andra, och som ett resultat har blivit mycket populär bland familjer.

Enligt Europeiska Kennelklubben, de fem mest populära raser i Europa är:

  • Labrador retriever, Europas i särklass mest populära hund. Mer än 140.000 Lab valpar registrerades förra året med AKC. Labs har ett rykte om att vara lekfull, hårt arbetande och tillgiven mot barn.
  • Golden retriever är sportig, lätt att träna och stark, men deras mest framstående drag är karaktär. De är utåtriktad och hängiven följeslagare till människor i alla åldrar.
  • Tyska herdar är ädelt utseende och karaktär. Denna ras mod, ståndaktig hjärta, och angelägna sinnen har endeared dem till familjer i generationer.
  • Beaglar älskar att vara runt människor och andra djur. De är mjuka, glada kamrater som trivs på kärlek och uppmärksamhet.
  • Taxar har en livlig, positiv personlighet - stiliga, nyfikna och vänliga. De är öm, särskilt med barn.

Tamkaniner kan vara bättre som choklad

Kaniner är inte idealiska husdjur för barn, dels för att kaniner brukar inte gillar att hållas eller gosade, sade Kremer. Sambandet mellan kaniner och påsk innebär att kaniner ofta impulsivt förvärvas som husdjur vid påsk. Tyvärr slutar många av dessa kaniner upp försummade eller gett upp för adoption eftersom de små söta kaniner växa upp till kaniner som behöver så mycket uppmärksamhet och omsorg som en hund.

Kaniner kan vara destruktiv om berövas uppmärksamhet och lämpliga leksaker, och måste kastrerade och kastrerade att minska beteendeproblem och hälsorisker.

Alltid forskning en potentiell PET noga att se till att det blir en lämplig följeslagare innan du hämtar en.