Evb

Genomtänkta presenter för huvudvärk drabbade

När någon närstående lider ofta huvudvärk, kommer dessa gåvor föra en mycket mer huvudvärk lättnad än en bukett blommor eller en ask choklad.

Huvudvärk och migrän i synnerhet, kan orsaka invalidiserande smärta, så några idéer för att hjälpa till att minska obehaget särskilt kommer att uppskattas av den som lider av huvudvärk.

"Det finns några saker som kan bidra till att ge huvudvärk lättnad", säger Seymour Diamond, MD, verkställande ordförande, National Huvudvärk Foundation, regissör och grundare av Diamond Headache Clinic, och direktören av Slutenvård Huvudvärk Unit vid Saint Joseph Hospital i Chicago.

För familj och vänner som vill hjälpa till att göra livet lättare och mindre stressigt - och stress är ofta en huvudvärk trigger - kolla in denna guide till genomtänkta presenter.

Den huvudvärk lättnad gåva guide: 10 perfekta presenter
  1. Biofeedback terapi. Dr Diamond första val för en gåva att ge en headachesufferer är en biofeedback terapi session. Biofeedback är en effektiv terapi vid användning tillsammans med medicinering, säger Diamond. I huvudsak är biofeedback en avslappningsteknik som använder en speciell, icke-invasiv medicinsk anordning för att lära en person hur man kan övervaka och kontrollera sina fysiska reaktion på huvudvärk. Elektroder placeras på kroppen och ansluten till en maskin som mäter muskelspänningar och smärta reaktion. Med lite övning kan migränpatienter lära sig att kontrollera sina fysiska reaktion på obehag, vilket minskar effekterna av huvudvärk smärta. Eftersom inte alla vård planer täcker denna typ av alternativ behandling, kan biofeedback terapi vara en idealisk närvarande.
  2. Gåvan av kondition. Liksom biofeedback terapi, regelbunden motion, särskilt aerobics, kan minska stress och bidra till att ge huvudvärk lättnad. Beroende på din budget, kan du välja att ge en konsultation med en personlig tränare, medlemskap till ett gym, sport redskap för en viss aktivitet din älskade har alltid velat prova, eller ens en fast par promenadskor.
  3. Självhjälp avkoppling verktyg. Skivor, ljudband, eller böcker som lär om progressiv muskelavslappning och meditation låta patienten lära sig i sin egen takt och i bekvämligheten av sitt eget hem.
  4. Yoga sessioner. Betrakta ett presentkort till ett yogapass. Yoga erbjuder en unik blandning av träning, stretching och avslappning.
  5. Trädgårdsskötsel Essentials. Trädgårdsskötsel kan vara väldigt terapeutiskt. För en nybörjare eller erfaren gröna fingrar med kronisk huvudvärk, ge gåvan av handskar, en hatt, eller särskilda trädgårdsarbete redskap för att leka i smutsen ännu roligare och stress-reducerande. Ett knä resten är en annan stor hjälp, särskilt för personer utsatta för kroppen värker.
  6. Badsalt, oljor och ljus aromaterapi. Ett varmt bad kan vara avkopplande, men var noga med att undvika allt med en särskilt stark parfym eftersom starka dofter kan fungera som en huvudvärk utlösare hos vissa personer.
  7. En professionell massage. Skäm bort din käraste med en terapeutisk massage. Det finns inget bättre sätt att koppla av, varva ner och få lite huvudvärk lättnad.
  8. Ergonomiska tillbehör. För hemmet eller på kontoret, är en mest uppskattad present en ergonomiskt utformad stol för att säkerställa hela kroppen komfort och minimerar nack och rygg värker. För en mindre budget, tycker om en icke-glare datorskärmen eftersom ljusa blinkande lampor kan utlösa migrän hos vissa personer, en annan idé är en livmoderhalscancer eller U-kudde som går runt halsen under flygresor.
  9. En filofax eller elektronisk arrangör. Ett kaotiskt liv kan framkalla massor av spänning, så att förhindra huvudvärk med gåvan av organisationen. Överväg en elektronisk schemaläggningsanordningen, en läderklädd filofax, eller om din älskade är dator kunniga, schemaläggningsprogram.
  10. Huvudvärk kunniga omvårdnad. Ett av de bästa sätten att hjälpa personen med huvudvärk i ditt liv är att utbilda dig själv om ämnet så att du kan hjälpa till att minimera triggers att sätta på hans eller hennes huvudvärk. Och, se till att du hålla dig på banbrytande behandlingar så att du kan hjälpa utvärdera nya alternativ när de blir tillgängliga.

Prova ovanstående, eller lägga till egna idéer, att gåvan huvudvärk-smärtfria levande till din älskade.