Evb

G-punkten: det existerar!

Dr Laura Berman om kärlek och sex

Medicinsk forskning bekräftar vad kvinnor alltid har känt.

I åratal har medicinska forskare diskuterat förekomsten av G-punkten. Några nejsägare har även ignorerat kvinnor som var säker på att G-punkten var verklig eftersom de själva hade upplevt G-spot orgasmer. Däremot har den medicinska forskningen bekräftat äntligen vad dessa kvinnor har vetat hela tiden: G-punkten är verklig... och det är underbart.

Forskningen utfördes av Adam Ostrzenski, MD, PhD, som precis publicerat resultaten i en artikel i Journal of Sexual Medicine. Dr Ostrzenski, av Institutet för Kvinnokliniken i St Petersburg, Florida, gjorde sin forskning i Polen, där han kunde lokalisera och mäta G-spot på en kvinnlig kadaver. Ostrzenski uppgav att han "bekräftade anatomiska förekomsten av G-punkten, vilket kan leda till en bättre förståelse och förbättring av kvinnlig sexuell funktion."

För de miljontals kvinnor som har haft G-spot stimulering och G-spot orgasmer, resultaten av forskningen är knappast en överraskning. Men bara för att det existerar betyder inte att det alltid är lätt att hitta: Faktum är att många kvinnor och män inte vet hur man hittar G-punkten.

G-punkten är placerad i den nedre distala, en tredjedel av vägen in i slidan. Om en kvinna ligger ner på rygg, då är det på navel sidan, vilket innebär att om du sätter fingret i slidan och gör en "kom hit" rörelse, kommer du att kunna känna det. Det är en liten, gummiliknande svampig området, och en del kvinnor jämför dess konsistens till spetsen på näsan. De flesta kvinnor tycker att stimulera detta område kan få dem att känna sig som om de måste kissa, men i några ögonblick, passerar den känslan och ersätts av känslor av välbehag.

En G-spot orgasm är olika från en klitoris orgasm, vilket sker utanför slidan (kanalen själv) men inne i vulva och ovanför öppningen av urinröret. (Den vulva är det korrekta namnet för hela kvinnliga könsorganen, interiör och exteriör, inklusive slidan.) Det är dock möjligt att ha en G-spot orgasm och en klitoris orgasm samtidigt, och detta är känt som en blandad orgasm. Det finns sex hjälpmedel som är byggda för att stimulera G-punkten och klitoris samtidigt, och dessa kan hjälpa dig att uppnå den blandade orgasm, eller så kan du prova positioner såsom människa-från-bak som stimulerar G-punkten, medan manuellt stimulera klitoris också.

Även G-spot orgasmer och blandade orgasmer är roligt och underbart, kan det inte vara en bra idé att föredra en typ av orgasm framför en annan. Kvinnor har redan en hård tid när det gäller att bedöma sina kroppar och sin sexualitet, så studier som dessa kan göra kvinnor som inte har haft G-spot prospektering känns som om de saknar något eller som om de inte är sexuellt nog. Naturligtvis är detta inte fallet, och alla har olika preferenser i sovrummet. Jag brukar alltid säga att en orgasm är en orgasm, vilket innebär att om det kommer från klitoris eller G-spot eller manuellt eller genom samlag, det är alltid roligt. Oavsett hur filmerna gör det verkar, åstadkomma orgasm är olika för alla och det ofta inte är så enkelt som att helt enkelt ha sex i några minuter. Fantastiska orgasmer tar prospektering och ansträngning, men det är ansträngning som är roligt och givande.

Även om förekomsten av G-punkten inte kan vara "nyheter" för miljontals kvinnor som redan har haft G-spot orgasmer, är sanningen att forskning om kvinnlig anatomi och sexualitet är långt efter de män, och därmed någon aktivt undersöker Området är berömvärt i min bok.

Laura Berman, PhD är en ledande kön och relationen pedagog och terapeut, populär TV och radio värd, New York Times bästsäljande författare, och biträdande klinisk professor i ob-gyn och psykiatri vid Feinberg School of Medicine vid Northwestern University i Chicago. Hon är stjärnan i par i kris, på Everyday Health Channel, varje torsdag kl 01:00 EST.