Evb

Fysisk hälsa, känslomässiga hälsa: ansluta prickar

Det finns en absolut länk mellan din emotionella hälsa och ditt fysiska välbefinnande, så ta dig tid att vårda båda.

För att vara helt frisk, måste du ta hand om inte bara din fysiska hälsa, men din emotionella hälsa också. Om man är eftersatt, kommer den andra att drabbas.

Förstå den fysiska hälsan och emotionella hälsa anslutning

Det finns en fysisk förbindelse mellan vad sinnet tänker och de delar av hjärnan som kontrollerar kroppsfunktioner. Enligt Charles Goodstein, MD, klinisk professor i psykiatri vid New York University School of Medicine i New York, och presidenten av den psykoanalytiska förbundet i New York, är hjärnan intimt kopplad till vår endokrina systemet, som utsöndrar hormoner eller kemikalier som kan ha ett starkt inflytande på din emotionella hälsa. "Tankar och känslor som de genereras i sinnet [kan påverka] utgjutande av hormoner från endokrina systemet, vilket i praktiken kontroll mycket av vad som händer i kroppen," säger Dr Goodstein.

"I själva verket är det mycket troligt att många patienter som går till sin läkare kontor med fysiska besvär har underliggande depression", säger han. Människor som besöker sin läkare rapportera symtom på huvudvärk, letargi, svaghet, eller vaga buksymptom slutar ofta upp diagnosen depression, trots att de inte rapporterar känslor av depression till sin läkare, säger Goodstein. Depression orsakar dig att vara över-medvetna om fysiskt obehag.

Medan olyckliga eller stressade tankar inte kan direkt orsaka dålig fysisk hälsa, kan de vara en bidragande faktor och kan förklara varför en person lider fysiskt medan någon annan är inte, tillägger Goodstein.

Fysisk hälsa och emotionella hälsa: exempel på länkar

Det finns många omständigheter som stöder sambandet mellan fysisk hälsa och emotionella hälsa, inklusive:

  • White-coat syndrom. Detta är ett tillstånd där en persons blodtryck ökar så fort de kliver in i en läkarmottagning. I vit-coat syndrom, är ångest direkt relaterade till fysisk funktion - blodtryck. "Om du extrapolera från det, du kan säga, vilka andra typer av ångest är dessa människor som har som producerar hopp i blodtryck? Vad är följden av upprepad stress? "Frågar Goodstein.
  • Personlighet och hjärtsjukdomar. Vissa människor löper större risk för hjärtinfarkt på grund av sin personlighet, särskilt de "hård körning, hård-laddning" typ A individer.
  • Kronisk sjukdom och depression. Människor som har svårt att hantera en kronisk sjukdom är mer benägna att bli deprimerade.
  • Fysiska symptom på emotionella hälsa nödläge. Människor som är kliniskt deprimerade har ofta fysiska symtom, såsom förstoppning, aptitlöshet, sömnlöshet, eller slöhet, bland andra.

Och å andra sidan: "De individer som har uppnått en nivå av psykisk hälsa där de kan hantera bättre de konflikter av mänskligt liv är mer benägna att råda i vissa typer av fysisk sjukdom," säger Goodstein.

Fysisk hälsa och emotionella hälsa: att ta hand om både

Det bästa sättet att ta hand om din totala hälsa, känslomässiga och fysiska, är att följa råden från din mamma:

  • Ät rätt. En sund, regelbunden kost är bra för kropp och själ.
  • Gå till sängs i tid. Förlora sömn är hårt på hjärtat, kan öka i vikt, och definitivt vevar upp crankiness mätaren.
  • Om du faller ner, komma tillbaka upp. Resilience i ansiktet av motgångar är en gåva som kommer att hålla på att ge både mentalt och fysiskt.
  • Gå ut och leka Ja, är arbetet en bra sak:. Det betalar räkningarna. Dock tar timeout för avkoppling och umgänge är bra för din emotionella hälsa och din fysiska hälsa.
  • Motion. Motion är bevisat att förbättra ditt humör och har omfattande fördelar för din fysiska hälsa.
  • Se rätt läkare, regelbundet. Gå till rätt läkare kan göra all skillnad i din hälsa, speciellt om du har ett komplicerat tillstånd som kräver en specialist. Men om dina känslor är lidande, att vara öppen för att se en yrkesmässig mental hälsa, också.

Total hälsa beror på en sund själ och kropp. Ta dig tid att vårda båda.