Evb

Fysikaliska behandlingar för artrit smärta

Ledvärk orsakas av artrit kan behandlas med mer än bara medicinering. Fysikaliska behandlingar kan vara ett effektivt alternativ för att hantera artrit symptom.

Om du är trött på att förlita sig på medicinering för att hantera din artrit smärta, eller droger helt enkelt inte göra jobbet så effektivt som de brukade, kan det vara dags att överväga andra artrit rättsmedel. Sjukgymnastik kan hjälpa manipulera skadade leder för att göra dem mer mobilt - och därmed hjälpa dig att bli mer aktiv.

Typer av fysiska behandlingar som används för att behandla artrit

Medan det finns inget botemedel mot artrit, ledvärk och andra artrit symptom smärta kan ofta hanteras framgångsrikt med en kombination av behandlingar.

Här är några alternativ att överväga:

  • Sjukgymnastik. Detta är ett allmänt rekommenderad behandling för artrit smärta eftersom det verkligen hjälper. Sjukgymnastik arbetar för att stärka lederna som har försvagats av skador och inflammation. Sjukgymnastik övningar kan bidra till att minska ledvärk och stelhet, samt förbättra rörelseomfång, vilket gör dig mer mobil.
  • Arbetsterapi. Detta är en annan form av terapi som lär patienterna hur man hantera artrit smärta, och arbeta runt det för att uppnå en högre grad av rörlighet och komfort. Arbetsterapeuten kan visa dig hur man bäst skyddar lederna från stam och skador som kan leda till mer ledvärk. Det finns vissa aktiviteter och positioner, till exempel, som är kända för att förvärra artrit smärta, och i arbetsterapi, får du lära dig vad de är och hur man undviker dem och samtidigt bedriva dina vanliga dagliga aktiviteter.
  • TENS behandling. Transkutan elektrisk nervstimulering, eller TENS, är en fysisk terapi metod som använder små pulser av elektricitet för att rikta delar av artrit smärta. Elektroder placeras på huden som täcker smärtsamma gemensamt, och låga nivåer av el förs in i leden, tillfälligt lindra smärta. Proceduren kan utföras av en sjukgymnast, annan medicinsk personal, eller ens använda TENS utrustning hemma.
  • Diatermi. Denna form av värme terapi använder ultraljud, radio eller mikrovågor, eller elektriska strömmar för att värma vävnaden inuti ledvärk. Värmen dödar skadade celler som orsakar ledvärk, lindra din artrit symptom.
  • Massage. En massageterapeut kan hjälpa dig att hantera artrit smärta genom att massera, knåda och gnugga muskler och leder för att öka blodcirkulationen till smärtsamma områden. (Dålig blodcirkulation kan bidra till ledvärk.)

Har dessa artrit rättsmedel arbete?

Ingen enskild artrit behandling kan bli av med alla dina artrit smärta, och inte varje metod kommer att lyckas för varje person som försöker det. Dessa behandlingsalternativ är avsedda att hjälpa dig att förbättra och behålla användningen och rörelseomfång i dina artros leder, minska smärta och stelhet, och hålla dig aktiv och självständig. Och när du hittar en som hjälper, betyder det inte att det kommer att fortsätta att arbeta för evigt. TENS, till exempel, har bara visat sig vara effektiva för att hantera smärtan på kort sikt, men är inte användbart för kronisk, långvarig smärta.

Dessutom tar det ofta många sessioner för att uppnå optimal hantering artrit smärta - sjukgymnastik i någon form är inte en one-shot deal. Du kan behöva fortsätta dessa behandlingar på obestämd tid för att hålla din artrit smärta under kontroll. Du bör också hålla i minnet den tid och åtaganden kostar att dessa typer av behandlingar kräver innan du börjar.

Artrit rättsmedel: hela paketet

Den lösning för att hantera artrit smärta innebär ofta att använda en kombination av behandlingar, inklusive läkemedel, motion, varmt och kallt terapi, och valfritt antal sjukgymnastik alternativ.

Så vad är de bästa valen när det gäller artrit rättsmedel för ledvärk? De som hanterar din smärta.