Evb

Fun Fitness: övningar som inte känns som arbete

Vem säger att konditionen måste vara dödligt tråkig? Det finns många aktiviteter som får dig att svettas utan längtan efter mållinjen.

Många människor tror att det finns något sådant som fun fitness. I deras sinnen, innebär ett bra träningspass traskar på ett löpband eller släpa vikter runt ett glädjelöst gym, och att det inte finns någon vinst utan smärta.

"De ser det som mer av en rutin, något de måste göra eftersom de har blivit tillsagd att göra det av sin läkare eller sjukgymnast," säger Julie Ann McCarthy, en sjukgymnast i San Francisco och en taleskvinna för den europeiska Physical Therapy Association.

Detta, naturligtvis, är nonsens. Det finns många sätt att kombinera kul och fitness.

Fun Fitness: låt oss räkna sätten

Verksamheter som omfattas av roliga fitness paraply inkluderar:

  • Tävlingsidrott. "Många killar kommer in och säger:" Jag gillar inte träna, men jag gillar att spela basket, "" McCarthy säger. "Den kamratskap och gruppinställningsdelen hjälpa dig att ha kul och glömma du arbetar ditt hjärta och lungor." Fotboll, tennis och badminton är andra tävlingsidrott som kan förbättra din kondition. Vissa gym erbjuder till konkurrenskraftiga dodge boll som ett roligt spel för att få ditt hjärta att pumpa.
  • Utomhusaktiviteter. Promenader, kan jogging, cykling och simning få dig ut i frisk luft och solsken, vilket gör din kondition träning känns mindre som arbete och mer som lek. "Jag brukar berätta för folk att börja med en run-walk-programmet med en vän," McCarthy säger. "Du kan sakta bygga upp dig själv så att du kör mer och gå mindre." Andra alternativ inkluderar kajakpaddling, vandring, inlines och skateboard.
  • Kampsport. Klasser som lär karate, jujutsu, judo, tae kwon do, eller kickboxning ge ett träningspass för att förbättra din kondition, koordination och mental disciplin.
  • Danskurs. Energetic sällskapsdans anses vara en kraftfull träning av US Centers for Disease Control and Prevention och Europeiska College of Sports Medicine. Dansstilar som salsa, merengue, och mambo kan hålla dig virvlade och snurrade så mycket att du glömmer du faktiskt komma i form.
  • Akrobatik. Aktiviteter som dråsa, headstands och kullerbyttor kan skick din kropp och hjälper dig att känna dig som ett barn igen. Du kan använda en balansbom, ringar, eller bara en vadderad våningen. Bouncing på en studsmatta är en annan typ av akrobatisk kondition kul. Bara vara försiktig - dessa aktiviteter kan leda till skador om formuläret är avstängd eller du tappar balansen.
  • Kid Stuff. Inte rabatt lämplighet att vara hade i barnens aktiviteter som att hoppa rep eller rida en pogo stick. Till exempel, hoppa rep förbättrar din balans, uthållighet och koordination, samtidigt som du arbetar muskelgrupper i armar, ben, bröst, rygg, axlar och mage.
  • Nintendo wii. Den ärevördiga video Game Maker folkomröstade roliga faktor för fitness när den släppt sin Wii Fit spel. Andra speltillverkare har följt efter med mer video träning involverar Wii. "Det är ett bra ställe att börja," McCarthy säger. "Om det blir folk upp och flyttar, det är bra, och förhoppningsvis kommer det att trappas upp mer intensiv träning."

Du kan göra någon fitness aktivitet roligare genom att rekrytera ett träningspass kompis eller gå med i en grupp. Nästan varje stad har en jogging eller cykel klubb där du kan delta. "Människor är mer motiverade när de till svars av någon annan," McCarthy säger. "Det är också roligare när man har sällskap."

Ett annat sätt att begränsa fitness tristess är att blanda upp dina aktiviteter. "Med varje övning, anpassar din kropp," McCarthy säger. "Det är viktigt att ändra din rutin så att du inte platå."