Evb

Fördelarna med ett kolon cancer stödgrupp

Stöd från andra kan hjälpa dig hantera en tjocktarmscancer diagnos.

Att handskas med diagnos, behandling och symtom på tjocktarmscancer kan ta en enorm fysisk och känslomässig vägtull på dig och din kropp. Medan dina vänner, familj och team av vårdpersonal är där för att hjälpa dig igenom det, ibland behöver stöd av någon som har lärt sig hur man handskas med koloncancer.

Det finns många fördelar med att gå med i en grupp cancer stöd när du arbetar med koloncancer. Prata med andra koloncancertålmodig kan erbjuda dig en relation och kontakt som du inte kan fastställa med någon som inte har varit med om vad du upplever. Du kan få förstahandsinformation råd, förslag och tips om hur man handskas med koloncancer.

Delta i en grupp cancer stöd
John Dorso, en 32-årig kolorektal cancer överlevande, krediter hans stödgrupp med att hjälpa honom att slå depression och blivit mer optimistiska efter hans cancerkirurgi. Hans sköterska uppmuntrade honom att gå med i Förenade stomi Association (UOA). Den UOA erbjöd en besökare program, i vilket en annan överlevande betalade ett sjukhus besök till en ny ostomy patienten.

Att se någon som en gång var i din position och nu lever ett friskt, levande livet verkligen kan hjälpa dig att känna dig mer optimistisk, säger Dorso.

"Det hela började från det sjukhus besök, denna före detta Navy mannen som hade haft samma operation som mig. Jag kunde se hur atletisk han var och hur han återhämtat sig. Det bara helt upplyft mig. Vid den tidpunkten var jag deprimerad, jag ' d hade cancer operation, fick jag höra att jag skulle behöva bära en påse på min mage för resten av mitt liv. Jag var ganska deprimerad och inte känner alltför väl om mig själv eller framtiden. Och han hjälpte mig, och jag tror att det är där allt började ", säger Dorso.

Mer än 30 år senare, är Dorso aktiv i en lokal stödgrupp som härrörde från UOA.

"Vi träffas en gång i månaden, och vad vi gör är att hjälpa varandra. Ibland har vi en leverantör visar oss stomi produkter, ibland en läkare eller en sjuksköterska från ett lokalt sjukhus kommer att komma och prata med oss ​​om stomi-produkter, och ibland vi bara har ett rundabordssamtal. Allt självhjälp och det är underbart ", säger Dorso.

Cancer stödgrupper: att hitta den rätta för dig
Det finns alla typer av stödgrupper. Göra en del forskning för att se vad som finns i ditt område, men inte begränsa sig. Du kan nå ut till andra koloncancertålmodig över landet i online stödgrupper och via telefon.

Spendera lite tid att tänka på vad du vill ha ut av en stödgrupp, och vilken miljö som är mest bekvämt för dig. Vissa stödgrupper träffas regelbundet i personen och andra träffas online. Online stödgrupper kan erbjuda forum, chattrum och anslagstavlor där du kan ställa frågor till andra människor som arbetar med tjocktarmscancer. Du kan även hitta stödgrupper som möter på telefonen via en ordinarie konferenssamtal.

Så, hur du tar reda på om grupper cancer stöd som finns i ditt område? Börja på Internet, rekommenderar Dorso. "Inte bara kommer du att hitta information om just din typ av cancer, men om det finns en lokal stödgrupp, kommer den att listas. Allt du behöver göra är att få fatt i en dator och göra lite grävande och du får veta allt du behöver veta om din individuella cancer och även om stödgrupp, "säger Dorso.

Och utnyttja nationella resurser och stiftelse som har investerat mycket tid och kraft på att hjälpa till att erbjuda stöd till cancer överlevande.

"En av de bästa resurserna är [det] Europeiska Cancer Society själv - ring ACS kontoret och de kan hänvisa dig till en stödgrupp och hjälp," säger Dorso, som tillägger att organisationen är "en av de mest underbara reservoarer av kunskap. "

Slutligen, även om online-grupper är en värdefull resurs, är Dorso en stor förespråkare av det personliga stödet. "Det finns så mycket information där ute, och folk känner att de inte behöver tillhöra en stödgrupp, kan de få vad de behöver från Internet. Och tyvärr, jag hatar att se att eftersom en-mot-en kontakt är bara fantastiskt. Du kan inte slå ser någon som just hade samma sak som du hade och se hur de kommer tillsammans. Du kan inte få det från Internet eller den utskrivna sidan, "säger Dorso.