Evb

Fördelar med en fördjupning stödsystem

Även depression kan göra att man vill ta ut, att förlita sig på vänner, kan familj och en depression stödgrupp hjälpa till att hålla din återhämtning på rätt spår.

Depression kan få dig att känna dig ensam - och att du vill vara ensam. Men isolera dig faktiskt kan förvärra dina depressionssymptom. Omge dig själv med ett starkt stöd nätverk av vänner och familj och gå med i en grupp depression stöd kan hjälpa dig att behålla en helande anslutning till folk medan du arbetar med depression. Att ha stödjande relationer kan också uppmuntra dig att få den hjälp du behöver för att behandla depression.

Depression stöd: fördelarna

Många av livets utmaningar - och det inkluderar att hantera depression - är lättare att möta med stöd och kärlek av ett starkt nätverk av vänner och familj.

"När någon har en hård tid, kan de dra nytta av uppmuntran från vänner och familj att saker och ting kommer att bli bättre", säger Adele Viguera, MD, biträdande chef för perinatal och reproduktiv psykiatri programmet vid Cleveland Clinic i Ohio.

Den hopplöshet och hjälplöshet som följer med depression kan göra att det känns som du aldrig kommer att bli bättre, men dina nära och kära kan hjälpa dig att få igenom svåra tider. "Vänner och familj som är stödjande påminna er om att detta passerar för," förklarar Dr Viguera.

Ett starkt depression stödnätverk kan också hjälpa till genom att uppmuntra dig till:

  • Få regelbunden motion
  • Håll dig till en regelbunden sömn schema
  • Skapa och följa ett dagligt schema
  • Ät en hälsosam kost
  • Ta din medicin enligt ordination
  • Gå till terapi utnämningar

Bo på kurs med depression behandling

Även behandling för depression är ofta framgångsrika, kan återhämtningen bli en lång process, och du kan frestas att ge upp om du inte ser förbättringar direkt. "Ha tålamod med behandlingen," Viguera säger "Människor tenderar att tänka på depression mediciner som en mirakelmedicin, men det är helt enkelt inte fallet -. Det finns massor av arbete, och det kan ta en stund för att medicineringen ska börja gälla. "

I dessa tider, kan vänner och familj hjälpa dig hålla fast vid din behandlingsplan, uppmuntra dig att ta mediciner och gå terapi. "Någon som kan vara där för att hålla din hand och hjälper dig att hålla på rätt spår kan göra det lite lättare," säger Viguera. De kan hjälpa dig att se "att det finns ett ljus i slutet av tunneln."

Att hitta rätt grupp depression stöd

En stödgrupp för depression kan vara mycket kraftfullt eftersom du kommer att spendera tid med människor som redan har haft depressiva episoder och inför samma kamp du går igenom nu, säger Viguera. Dessa är människor som har vandrat i dina skor, vilket gör det lättare för dig att relatera till dem och lita på deras råd. Prata med andra människor med depression kan hjälpa validera dina egna känslor. "Det är väldigt terapeutiskt," säger Viguera.

Genom en depression stödgrupp, kan människor lära sig också konstruktiva copingstrategier. Viguera tillägger att dessa strategier är ett bättre alternativ än att vända sig till droger eller alkohol för att klara av depression.

Din läkare eller terapeut kan hjälpa dig att hitta en lokal stödgrupp som andra patienter har funnit användbara. Din lokala sjukhuset är en annan källa. Du kan även söka på webben för grupper depression support i ditt område och online-stödgrupper. En webbplats för att kolla är Depression och bipolär Support Alliance. Du kan också besöka Vardag hälsa grupp depression stöd.

Oavsett hur starkt du vill undvika människor, att nå ut till andra som har en personlig koppling till vad du går igenom kan ha en enorm läkande effekt. Att veta att du är verkligen inte ensam kan ge dig den nödvändiga moraliska stöd att bo med din behandling och hålla sig i rörelse mot återhämtning.