Evb

Fettet acceptans rörelsen

Den nationella föreningen för att främja fett acceptans leder fettet power rörelsen med politiska åtgärder, utbildning och stöd för överviktiga personer.

Mer än 60 procent av européerna är för närvarande feta eller överviktiga. Skyhöga fetma har väckt stor uppmärksamhet från det medicinska samfundet och offentliga tjänstemän hälsa på senare år på grund av de hälsomässiga konsekvenserna av packning på pounds. Men människor som arbetar med fetma kastar sin vikt runt, alltför.

Fettet acceptans rörelsen i spetsen av National Association till Advance Fat Acceptance (NAAFA), har viftade fettet makt banner och få erkännande för rörelsen. Medlemmar av NAAFA tog även sitt budskap av fett makt till kongressen 2009, möte med personalen av 45 senatorer och representanter för att hantera oro fettet acceptans rörelsen.

Nyligen talade Everyday hälsa med NAAFA medordförande Frances White Om fettet acceptans rörelsen, fett makt, och NAAFA.

Dagligt hälsa: vad är fettet acceptans rörelsen?

Frances vitt: fett acceptans rörelsen kämpar en ny typ av skönhet som inte definieras av storleken på din midja. Anhängare av fettet acceptans rörelsen arbeta för att bekämpa storlek diskriminering. De flesta människor i fettet acceptans rörelsen har ett problem med orden "feta" och "fetma", som verkar öppet fördomsfulla och negativa. Vi föredrar orden "fet" och "fett makt."

Eh: vem startade NAAFA och varför?

Vit: En ingenjör vid namn Bill Fabrey grundade NAAFA 1969 eftersom han var trött på diskrimineringen hans överviktiga fru inför. Han såg behovet av en organisation för att stödja feta människor. Han började med att placera en annons i Village Voice, sex personer svarade. Samma år har organisationen ingår i staten New York. Vi har nu 11.000 medlemmar rikstäckande, ett månatligt e-nyhetsbrev, och ett årligt konvent som kommer att hållas i år i San Francisco.

Eh: Vad är det viktigaste målet för NAAFA?

Vit: NAAFA är en ideell, all-volontär organisation för att bekämpa stigmatisering av fetma och eliminera diskriminering på grund av kroppsstorlek. NAAFA gör detta genom utbildning, opinionsbildning och stöd. På våra konventioner, har vi själv-ge fetma workshops, klasser rörelse, dans, en plus-size fashion show, och en leverantör mässa där stor storlek människor kan köpa attraktiva mode och accessoarer. Vi har också lanserat en 750€ stipendiefond för att främja modedesign eleverna att tänka på fetma-relaterade designs och överväga att gå in i plus-size modevärlden. Vi strävar också efter att föra ut vårt budskap med politisk opinionsbildning.

Eh: do överviktiga människor i Europa utsätts för diskriminering?

Vit: Fetma diskriminering är vanligt i detta land. I själva verket är det en av de sista offentligt accepterade diskriminering. Fett människor möter diskriminering i arbetslivet, möjligheten att adoptera barn, och ta emot opartisk sjukvård. The New England Journal of Medicine dokumenterat att en lika kvalificerad fet person kommer att tjäna ca 5230€ mindre per år än en genomsnittlig storlek person. Föräldrar i flera stater rapporterar att deras barn tas bort av socialtjänsten eftersom barnet är fett och därför det anses att föräldern missbrukar barnet. Vissa stater och kommuner har börjat anta lagar som förbjuder diskriminering i vikt. Stater och städer med sådana lagar inkluderar Michigan, Washington, DC, San Francisco och Santa Cruz, Kalifornien

Eh: känner du feta människor orättvist är pressade att gå ner i vikt?

Vit: Ja. Många människor kämpar med fetma får höra av läkarkåren att de inte skulle behandla en fet person tills den personen förlorar vikt. Men samma läkare inte skulle tveka att rekommendera potentiellt farlig bypass operation. Fettet acceptans rörelsen motsätter sig drastiska viktminskning diet och viktminskning kirurgi. Uppgifter tyder på att 95 till 98 procent av dieter för att gå ner i vikt misslyckas efter fem år. Men vår tunna-besatt samhälle anser att feta människor måste gå ner i vikt för att bli frisk och lycklig. Detta vidmakthålls av 40 miljoner€ om året dietindustrin som har ett egenintresse av diskriminering feta människor. Den NAAFA och de flesta människor i fettet acceptans rörelsen motsätter göra ändringar i en kropp på begäran av en annan person.

Eh: kritiker av fettet acceptans rörelsen säger att rörelsen ger en kvalitetsstämpel till fetma, vilket är kopplat till allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar, diabetes, ledbesvär och minskad livslängd. De hävdar också att fett makt och fettet acceptans rörelsen avskräcka överviktiga människor från att försöka få till en hälsosam vikt. Kan du svara på denna kritik av fettet acceptans rörelsen?

Vit: Vi i fettet acceptans rörelsen tror att människor av alla storlekar och former bör sträva efter kondition och god hälsa. Trots att jag är tjock, jag gör hälsosamma val av mat och få rörelse i mitt liv. Det är för mycket skylla placeras vid dörren av feta människor i kriget mot fetma. Feta människor är skulden för ökade vårdkostnader, även om människor som inte är fett också få hjärtinfarkter, har högt blodtryck, och utveckla diabetes. Fettet acceptans rörelsen främjar "hälsa på varje storlek." Det innebär att alla bör eftersträva optimal mental och fysisk hälsa oavsett utseende, fetma, eller storlek.

Eh: vad tycker du om den 600-pound kvinna i New Jersey som försöker nå 1.000 pounds att vinna titeln som världens fetaste kvinna?

Vit: Jag tror att det är en riktigt udda mål att ha. Vi anser att alla ska ha rätt att få kroppen man är tänkt att ha genetiskt och inte känna sig pressad att uppfylla normerna i en tunn-besatt samhälle. Vi stöder verkligen inte tanken på att bli fet bara för att vinna en titel. Istället är målet av fettet acceptans rörelsen ett samhälle där alla respekteras och värderas oberoende av hans eller hennes storlek.