Evb

Ett recept för viktminskning?

Det finns några bantningspiller som fungerar, men förmodligen inte i den utsträckning du vill. Läs om de begränsningar och biverkningar av fetma.

För årtionden människor har använt mediciner i ett försök att gå ner i vikt. Tillbaka i 1947, var den första amerikanska Food and Drug Administration-godkända läkemedel för viktminskning desoxiefedrin, ett metamfetamin som dämpar aptiten. Tidiga fetmadroger var alla amfetamin-baserade, konstaterar Lona Sandon, RD, en taleskvinna för den europeiska Dietetic Association. Det ledde till allvarliga biverkningar, inklusive hjärtproblem.

Redan i dag, bara ett fåtal effektiva bantningspiller är tillgängliga eftersom det har varit svårt att utveckla viktminskning piller som inte medför hälsorisker. Det finns en hake-22: Någon drog som förändrar din ämnesomsättning - målet för många viktminskning produkter - kommer att ha någon form av biverkan, förklarar Sandön.

Viktminskning produkter: röda flaggor

Minst tre högprofilerade fetma droger har dragits från marknaden under de senaste åren. År 1997 var försäljningen av Fen-Phen, en kombination av läkemedlen fenfluramin och fentermin, stoppades efter att det upptäcktes att 30 procent av patienter som tar denna drog kombination kan få allvarliga läkemedelsrelaterade problem med sina hjärtklaffar.

Under 2004 FDA förbjöd supplement ephedra. "Detta var ett kosttillskott som var tänkt att påskynda ämnesomsättningen," säger Sandön. "Det fanns människor [på ephedra] som hade stroke, högt blodtryck och andra kardiovaskulära problem."

Den senaste åtgärden på ett godkänt läkemedel inblandade sibutramin (Meridia). Även om det hade varit tillgänglig sedan 1997, visade en ny studie att människor på Meridia hade ökat kardiovaskulära risker, inklusive risken för stroke, och förlorade inte tillräcklig tyngd för att motivera dessa eventuella biverkningar. I oktober 2010, på begäran av FDA, sade Abbott Laboratories det skulle sluta sälja Meridia i Europa. På samma dag, varnade FDA konsumenter att undvika andra viktminskning hjälpmedel som innehåller sibutramin, en av som såldes på nätet och falskt beskrivas som en 100 procent växtbaserat läkemedel.

Viktminskning produkter: de bästa bantningspiller tillgängligt

Moderna överviktdroger är utformade för att hjälpa dig gå ner i vikt på ett av två sätt, säger Sandön. "En förändring hjärnan budbärare som påverkar aptit," förklarar hon. Sibutramin är ett exempel på detta. Den andra typen hindrar upptaget av fett, målet med ett läkemedel som kallas orlistat. Eftersom orlistat fungerar genom att blockera cirka 300 kalorier per dag av fett från att absorberas av kroppen, det är som om du aldrig åt dem.

Orlistat är tillgängliga över disk som Alli, en låg dos, kortsiktiga version av drogen, och under recept-styrka varumärket Xenical, är som marknadsförs för långvarig användning.

Andra fetmadroger godkända för kortvarig användning (några veckor) omfattar följande aptitsuppressants:

  • Fentermin (Ionamin)
  • Diethylpropion (Tenuate)
  • Bensfetamin (Didrex)

Fortsätt läsa sidan 2 i den här artikeln.