Evb

Ett kolon cancerbehandling diet

Efter behandlingen blir din kost ännu viktigare, inte bara för att påskynda läkning, men att hjälpa till att förhindra att cancern kommer tillbaka.

Efter tjocktarmscancer diagnos och behandling, kan du bli förvånad över att höra att det fortfarande finns tid att ändra din kost till det bättre. Vid första du kanske inte har så mycket av aptit, antingen när du återhämtar sig från operation eller när det handlar om effekterna av kemoterapi. Men äta rätt kommer inte bara hjälpa till med healing - det kan också gå en lång väg mot att hjälpa att förhindra en upprepning av din tjocktarmscancer.

Tjocktarmscancer behandling diet: banbrytande forskning
En första-i-sitt-slag studie, utförd av Dana-Farber Cancer Institute i Boston, följt drygt 1000 patienter med stadium III koloncancer som behandlades med kirurgi och kemoterapi. Två grupper av patienter följdes: de som fortsatte att äta den västerländska kosten populärt i utvecklade länder, och de som var mer benägna att äta en kost baserad på frukt, grönsaker och magert protein. Den västra dieten patienter var 3 1/2 gånger mer sannolikt att uppleva ett återfall av sin tjocktarmscancer än de vars kost var i andra änden av skalan, visar att patienter kan förbättra sina överlevnadschanser genom att göra förändringar i sin kost. Här är detaljerna:

. Vad du ska undvika de livsmedel som gynnas av den grupp med högst tjocktarmscancer återfall ingår:

 • Rött och bearbetat kött
 • Desserter och andra sötsaker
 • Raffinerat spannmål som vitt bröd
 • Pommes frites

Medan forskningen inte förklara varför denna kost leder till fler återfall, kan resultaten kopplas till högre insulinnivåer och relaterade tillstånd som kan orsaka tumörer att bilda och utveckla.

. Vad att äta livsmedel som gynnas av gruppen med mindre tjocktarmscancer återfall ingår:

 • Frukt och grönsaker
 • Höns
 • Fisk
Tjocktarmscancer behandling diet: sätta ihop allt
När du börjar bygga upp din kost, här är hur du fyller din tallrik. När aptiten är låg, göra dessa val först.
 • . Frukt och grönsaker Fyll tallriken med så många av dessa som du kan - Fem till nio portioner frukt och grönsaker varje dag. Gröna bladgrönsaker, mango, bär, cantaloupes, och torkade aprikoser kan vara en del av din bästa spel. Göra en särskild ansträngning för att äta mat rik på folat (folsyra), ett B-vitamin. "Kostvanor låg på folsyra kan öka risken för att utveckla tjocktarmscancer, och har också ökad tillväxt i de som redan har tjocktarmscancer, "säger Roberta Anding, MS, RD, klinisk dietist vid Texas barnsjukhus i Houston och talesman för den europeiska Dietetic Association. "Folsyra kommer från många källor, bland annat gröna bladgrönsaker och berikade frukostflingor."
 • Fullkorn. Leta efter fullkorn eller hela korn pasta, bröd och ris. Fullkornsprodukter är fulla av fibrer och näringsämnen som kan hjälpa slåss kolorektal cancer.
 • Mejeriprodukter. Kalcium, som arbetar med D-vitamin, kan hjälpa till att hålla koloncancer i schack. Lägg magra mejeriprodukter livsmedel och drycker som är rika på kalcium till din meny, inklusive mjölk, ost och yoghurt. Försök att få minst 1200 till 1500 milligram kalcium per dag, från tre eller fyra portioner av mejeriprodukter eller genom ett kalciumtillskott.

Dessutom gör dessa hälsosammare levnadsvanor:

 • Begränsa alkohol Om du dricker alls, konsumerar alkohol i måttliga mängder -. En drink (12 gram av öl eller 5 uns av vin) varje dag för kvinnor och två eller färre drinkar per dag för män.
 • Om du röker, sluta nu. "Rökning är en riskfaktor för kolorektal cancer", säger Janice Rafferty, MD, en klinisk professor i kirurgi och chef för avdelningen för kolon och rektal kirurgi vid University of Cincinnati. För att minska risken för tjocktarmscancer återfall och förbättra din hälsa, bör du sluta och sluta röka en gång för alla.

Att äta rätt är nyckeln till god hälsa och kan bidra till att avvärja många olika sjukdomar. Så lägg din mat fokus på cancer näring, och ägna din kost för att hjälpa till att minska risken för tjocktarmscancer återfall.