Evb

Ett botemedel för diabetes: hur länge ska vi vänta?

Diabetes har inget botemedel

Diabetes har inget botemedel. Så hur länge ska vi vänta på en? Kommer det att vara ett botemedel för alla typer? Jag tror inte det. I själva verket tror jag att de alla kommer att vara annorlunda eftersom varje typ av diabetes har sin egen uppsättning av utmaningar. Så vad är några framsteg inom forskning som kan leda till ett botemedel mot diabetes? Låt mig ta dig med på en kort resa genom en värld av diabetes vetenskap.

Det finns mer än 2 typer av diabetes: det finns typ 1 (juvenil) diabetes, typ 2, graviditetsdiabetes, monogena och sekundära. För tydlighetens tiden jag endast kommer att omfatta typ 1 och 2. Monogena är mycket sällsynt, och sekundära och graviditetsdiabetes behöver en separat artikel för att förklara.

Typ 1-diabetes uppstår när immunsystemet angriper betacellerna i bukspottkörteln. Den personen eller barnet är kvar med ett bukspottkörteln som producerar lite eller inget insulin. Hos personer med typ 2 bukspottkörteln producerar mindre eller kroppen blir resistent insulin.

Under de senaste åren

Under de senaste åren har det funnits många spännande framstegen inom typ 1-diabetes vård. Dr Denise Faustman s forskning har visat lovande för ett botemedel mot diabetes. Hon var på den första att bota labbmöss av typ 1-diabetes. Hon gjorde detta med en serie av läkemedelsinjektioner som undanröjde de mördarceller T från bukspottkörteln. Som ett resultat av beta-cellerna regenereras och ihållande sig själv, därför att de inte längre var attackeras.

Forskarna trodde att de hade fått nära ett botemedel när de kunde göra beta celler från stamceller. Det fungerade, men gick immunförsvaret på attacken mot de nya betaceller. Nyligen har forskare arbetat med inkapslad betacellerna ersättare. Detta håller löftet att kapsla in cellerna skyddar dem från immunförsvaret attacken.

Det har varit lite knepigt för ett botemedel för typ 2 eftersom många faktorer spelar en roll i dess utveckling. Eftersom typ 2-diabetes kan orsakas av fetma och livsstil, det är mer av en fokus på att förebygga sjukdomen, inte bota den. Genetik spelar en tung roll i typ 2-diabetes. Min far är en mycket spänstig, aktiv och liten man, han har haft typ 2 i 20 år, han och många andra som honom förtjänar ett botemedel också.

Jag avslutar från min läsning att det verkar finnas olika uppfattning om botemedel för varje former av diabetes. Jag hoppas och ber att det finns mer pengar till de framsteg som visar löfte.